Догори
Дати відгук

У понеділок в Україну "навідається" потужна магнітна буря

Багато людей можуть відчути аритмію серця, шум у вухах, стрибки тиску або просто психічну неврівноваженість і бажання з кимось посваритися.

2 хв на прочитання31 Січня 2021, 13:37
Поділитись:

В понеділок, 1 лютого, очікується геомагнітна буря через посилення сонячного вітру. За даними вчених, буря буде слабкою, рівня G1, повідомляє Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Як зазначають фахівці, вона буде пов'язана з посиленням сонячного вітру, який виникає з виступу південної полярної корональної діри.

Зазначимо, що у класифікації магнітних бур існує всього п'ять рівнів – від G1 до G5.

Вважається, що буря класу G1 може спровокувати незначні збої в роботі енергосистем, а також вплинути на шляху міграцій птахів і тварин. При цьому більш сильні бурі призводять до порушень зв'язку і перебоїв в роботі навігаційних систем.

У ці дні багато людей можуть відчути аритмію серця, шум у вухах, стрибки тиску або просто психічну неврівноваженість і бажання з кимось посваритися.

Медики радять не планувати на ці дні ніяких важливих і відповідальних справ, добре висипатися, харчуватися і відпочивати. Також варто стежити за тиском.

Кому потрібно берегти здоров'я в небезпечні дні

Лікарі кажуть, що першочергово магнітна буря негативно впливає на людей з метеозалежністю, літніх, тих, у кого є проблеми з серцем, судинами і іншими хронічними хворобами.

Можуть відчути вплив бурі гіпертоніки, гіпотоніки, сердечники. Їм медики радять тримати поруч ліки.

У ці дні може виникати головний біль, мігрень, порушуватися ритми серця, скакати тиск, шуміти у вухах. 

Нагадаємо, вчені прогнозували у найближчому майбутньому посилення магнітних бур. Річ у тім, що Сонце увійшло у 25-й цикл, через що його активність почала зростати. Піку зірка досягне вже у 2025 році.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.