Догори
Дати відгук

У Польщі передумали забороняти аборти

1 хв на прочитання04 Листопада 2020, 13:24
Поділитись:

Влада Польщі на тлі масових протестів вирішила відкласти введення заборони на аборти за медичними показаннями. Відповідний документ повинні були опублікувати ще 2 листопада, але цього не сталося, помітив The Guardian.

Представник польського прем'єр-міністра Міхал Дворчік підтвердив, що це питання вимагає обговорення. Той факт, що рішення так і не набуло чинності, розцінюють як політичний жест.

«Судові рішення мають бути опубліковані без зволікання. Це юридичний бік, що перешкоджає публікації », - зазначила науковий співробітник Інституту правових досліджень Академії наук Польщі Анна Войцик.

Закон про аборти в Польщі є одним з найжорсткіших у Європі, але в кінці жовтня Конституційний суд країни вирішив  його посилити. У рішенні суду сказано, що жінка не може зробити аборт за умови, що у плода знайдені невиліковні патології. Аборт дозволено тільки у випадках, якщо її згвалтували, стався інцест або при загрозі життю та здоров'ю.

Постанова про аборти спровокувала масові акції протесту, в деяких церквах зривали служби. Останнім часом консервативні цінності відіграють все більшу роль в суспільному житті Польщі. Це пов'язують з приходом до влади консервативної партії «Право і справедливість».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.