Догори
Дати відгук

У пікантному маринаді: два рецепти огірків з чилі на зиму

Шикарний рецепт, як законсервувати огірки з чилі й огірки з гострим кетчупом.

3 хв на прочитання26 Липня 2023, 12:38
Поділитись:

Хтось любить солодкі мариновані огірки, а хтось — солоні бочкові. Любителям гострих і пікантних смаків скоріше за все сподобається незвичайна закуска у вигляді огірків чилі, тому варто її заготувати на зиму. Причому зробити це можна двома способами: з гострим перцем чилі або ж із його легкою версією — кетчупом чилі.

Огірки з перцем чилі

Ця закуска в мексиканському стилі з гострим перцем стане прекрасним доповненням до будь-якого столу. До того ж, це чудова альтернатива звичайним маринованим огіркам, які всі роблять із року в рік.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг огірків
  • 0,5 кг цибулі
  • 3 перцю чилі
  • 4 ст.л. солі
  • 1 кг цукру
  • 3 ст. оцту
  • 1 ст. рослинної олії
  • 5 лаврових листочків
  • 5 гілочок кропу
  • 2 ч.л. насіння гірчиці
  • 1 морква

Приготування:

Розріжте огірки на 4 частини, наріжте великими кільцями цибулю та просоліть обидва овоча. Залиште їх при кімнатній температурі пускати сік на 1,5−2 години. У цей час покладіть у стерилізовані банки нарізану кільцями моркву, а також по лавровому листочку, гілочці кропу та половині чайної ложки насіння гірчиці в кожну. Також можна додати часник. Далі очистіть перці чилі та наріжте їх великими кільцями.

Коли пройде час соління огірків і цибулі, відіжміть їх від зайвої вологи, додайте до них чилі та добре перемішайте. Потім розкладіть суміш по банках і приступайте до готування маринаду.

Для цього змішайте цукор, оцет й олію, доведіть суміш до кипіння та поваріть, поки цукор не розчиниться. Потім почекайте поки маринад охолоне до кімнатної температури та розлийте його по банках. Усе, залишилося простерилізувати банки та закрутити їх.

Огірки з кетчупом чилі

Цей рецепт значно простіший, ніж попередній, адже замість чилі можна покласти готовий гострий кетчуп. При покупці зверніть увагу на склад і виберіть найбільш натуральний.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг огірків
  • 100 мл кетчупу чилі
  • 3 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. оцту
  • 6 перців горошком
  • 2 зубчики часнику
  • 2 парасольки кропу

Приготування:

Розріжте огірки на 4 частини та замочіть у воді на годину. У цей час рівномірно розкладіть у 2 банки кріп, перець і часник. Підготовлені огірки вижміть і покладіть у банки, потім залийте їх окропом і дайте постояти 15 хвилин. Після цього злийте воду в каструлю та приступайте до готування маринаду. У злиту воду додайте сіль, цукор, кетчуп чилі та прокип’ятіть суміш. Потім додайте оцет, перемішайте та влийте маринад в огірки. А далі все, як завжди, стерилізація та закручування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.