Догори
Дати відгук

У період нересту чоловік упіймав 140 кг риби: жителя Кременчука судитимуть за браконьєрство

Фахівці визначили, що порушник має відшкодувати 1,7 млн грн шкоди.

2 хв на прочитання13 Лютого 2024, 13:36
Жителя Кременчуччини судитимуть за браконьєрство Жителя Кременчуччини судитимуть за браконьєрство
Поділитись:

Судитимуть чоловіка, який у квітні 2022 року під час нересту на території Кременчуцького водосховища поблизу села Максимівка трьома сітками наловив 140 кг риби.

Про це повідомляють у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Інженерно-екологічна експертиза проаналізувала збитки, які житель Кременчуцького району наніс навколишньому середовищу такою риболовлею. Фахівці визначили, що порушник має відшкодувати 1,7 млн грн шкоди.

Розслідуванням кримінального провадження займалися правоохоронці відділення поліції № 2 Кременчуцького райуправління поліції Головного управління поліції у Полтавській області.

Нагадаємо, що в Україні чітко регламентуються правила риболовлі, щоб неконтрольованим виловом не нашкодити на природним біоресурсам.

Забороняється вилов у такі періоди

  • у темний час доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із суден у Чорному та Азовському морях
  • у темний час доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у межах судового ходу
  • у осінньо-зимовий період (від льодоставу до скресання криги) знаряддями лову, оснащеними гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 мм
  • у період нересту, за виключенням добування (вилову) водних біоресурсів на не заборонених органами рибоохорони ділянках рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) гачковими знаряддями (добування) вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега
  • добування (вилову) раків у період їх линьки і виношування ними ікри

Заборона риболовлю на зимувальних ямах діє з 1 листопада до початку нерестового періоду, який щорічно уточнюється наказами органів рибоохорони.

Заборона добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах у визначені строки під час нересту зазвичай триває з 1 квітня по 30 червня, але дати відрізняються, залежно від місця вилову.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.