Догори
Дати відгук

У Миколаєві жінку з COVID-19 в інфекційній лікарні відмовилися оглянути та вигнали на вулицю

Хоча хвору в клініку привезла швидка допомога

2 хв на прочитання19 Грудня 2020, 07:40
Поділитись:

Кричущий випадок стався у Миколаєві. Медики відмовилися ушпиталити пацієнтку з коронавірусом та ураженням легенів 30%. Свою відмову вони аргументували тим, що "приймання пацієнтів закінчено". Про це у Facebook розповів син хворої Володимир Алєксєєв.

За його словами, у його 62-річної матері діагностували коронавірус. Спочатку жінка лікувалася вдома, але коли стан погіршився, викликала швидку. Медики, що прибули на виклик, жінку оглянули, але госпіталізувати відмовилися.

"Вони сказали "нічого страшного у вас, якщо хочете, робіть КТ своїм коштом, але ми вам направлення давати не будемо і госпіталізувати не будемо", - розповідає Володимир.

За його словами, КТ вони зробили, витративши 1200 гривень. Воно показало, що у жінки уражено 30% легенів. Тоді син з матір'ю пішли з результатами в приймальне відділення лікарні. Там жінку відмовилися навіть просто оглянути.

"Лікар, сказав, що він взагалі-то до 15:00 (а було вже близько 16) і просто випадково затримався. Після мого прохання "ви можете її хоча б подивитися?" втрутилася жінка з приймальні, ПІБ не знаю, відмовилася представлятися. Сказала: "У вас є сімейний лікар, вона за вас отримує зарплату 20 тисяч гривень, і нічого не робить, ось нехай вона вас і лікує. А якщо вона напише в довідці, що вона тупа (так і сказала), і не знає як вас лікувати, ось ви з цією довідкою приходите, і ми тоді вас подивимося", - розповідає чоловік.

За словами Володимира, він "вийшов" на головного лікаря клініки, яка перетелефонувала на приймальне відділення і попросила оглянути жінку. Та сама медпрацівниця сказала: "Я нікому нічого не винна, окрім як своїй матері", тож на огляд жінка того дня так і не потрапила.

Після цього син пацієнтки звернувся телефоном до керівництва області, і тільки після цього хвору на коронавірус жінку ушпиталили до Обласної клінічної лікарні.

"Там відразу поставили крапельницю, провели огляд. Дуже уважний персонал і взагалі — інший світ. Поки у нас в країні виділяють мільярди на боротьбу з COVID-19, ось такі "царьки" і боги в приймальних відділеннях, як в 1 міськлікарні, вирішують, кому жити, а кому вмирати. Хто у нас відповідає за міську лікарню №1? Як на хворих, так і на свого головного лікаря там просто "кладуть". І на місці моєї мами може бути інша мама, бабуся, яка просто помре вдома через несвоєчасно надану допомогу після такого "приймання", - обурюється городянин.

Нагадаємо, науковці визначили, які 7 проблем зі здоров'ям викликає холодна зимова погода.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Вітрова електростанція на Полтавщині. Фото ілюстративне
Для будівництва вітрової електростанції на Полтавщині виділять 47 тис. га
1 хв на прочитання32 хвилини тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання4 години тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання5 годин тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання6 годин тому
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання7 годин тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання7 годин тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання8 годин тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання9 годин тому