Догори
Дати відгук

У МОЗ створили медичну раду (відео)

Про її функції розповів очільник міністерства Максим Степанов

2 хв на прочитання03 Липня 2020, 11:51
Поділитись:

Напередодні була створена медична рада при Міністерстві охорони здоров’я. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу.

«Медична рада була створена з найкращих провідних фахівців нашої країни — фахівців з інфекційних захворювань, кардіології, кардіохірургії, онкології, сімейної медицини. До складу ради увійшли, в т. ч. сімейні лікарі лікарень різного рівня», — розповів міністр.

Він також розповів, з якою метою створювався цей орган.

«Я завжди казав і переконаний, що будь-який рух нашої реформи, створення системи надання медичної допомоги можливо зробити тільки з фахівцями у сфері нашої медицини, якими ми всі пишаємося, особливо зараз, у період пандемії. Вони бережуть наше здоров’я, лікують нас. І саме з ними треба консультуватися, у який спосіб нам рухати медицину. Це дуже добре, коли ми користуємося порадами, в т. ч. міжнародних експертів, і ми це робимо як МОЗ. Але я вважаю, що без порад та думки саме наших українських фахівців дуже важко буде створити якісну медицину», — сказав Степанов.

Міністр також розповів про завдання новоствореної медичної ради при МОЗ:

  • розробка та внесення на розгляд міністра пропозицій щодо реформування системи охорони здоров’я;
  • надання пропозицій щодо визначення пріоритетів стосовно використання міжнародної допомоги, бенефіціаром якої визначено МОЗ для впровадження реформ;
  • надання пропозицій щодо впровадження у практику закладів охорони здоров’я нових та існуючих медичних технологій, які використовуються у світі та покращують процес лікування;
  • аналіз пріоритетних напрямків розвитку системи охорони здоров’я та результатів медичних досліджень.

Пряма мова з 03.01.

Нагадаємо, що у коронавірусних хворих може «поїхати дах».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я