Догори
Дати відгук

Молдова представила вино, зроблене за допомогою штучного інтелекту

Напій був випущений обмеженою серією 150 пляшок.

1 хв на прочитання17 Березня 2024, 12:12
У Молдові показали вино, зроблене за допомогою штучного інтелекту
У Молдові показали вино, зроблене за допомогою штучного інтелекту
Поділитись:

Молдова на провідній міжнародній виставці вина та спиртних напоїв ProWein 2024 (Німеччина) вперше представила нове покоління вин, виготовлених за допомогою штучного інтелекту. Про це пише media.az.

Напій був випущений обмеженою серією 150 пляшок.

Заввідділом Національного бюро винограду та вина Єлизавета Бряхне зазначила, що ця ініціатива є першою для місцевого ринку та висловлює поєднання традицій та передових технологій. Незважаючи на те, що штучний інтелект не має смакових рецепторів та не відчуває запахів, ця технологія може допомогти виноробам.

Штучний інтелект для виноробної галузі вже зарекомендував себе як украй амбітну та перспективну систему. Його використання призводить не тільки до зростання якості вина, а й спрощення виробництва.

Зокрема, при використанні цієї технології на винограднику курсують робот і дрон: робот переміщується між рядами виноградних лоз і збирає дані про їх стан, наявність захворювань та ступеня визрівання, а дрон стежить за станом виноградника з повітря. Усі результати збираються до спеціалізованих баз даних, на основі яких систему навчають своєчасно виявляти хвороби та з високою точністю визначати ідеальний час для збирання врожаю.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.