Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Міністерство захисту довкілля отримало державного секретаря і заступника міністра

Міністерство захисту довкілля отримало державного секретаря і заступника міністра

2 хв на прочитання08 Липня 2020, 15:03
Поділитись:

Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні призначив державного секретаря у Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат Олексій Гончаренко, держсекретарем Міністерства захисту довкілля стала Ярова Євдокія Василівна.

Відомо, що вона була директоркою Департаменту економіки та фінансів Мінприроди, а пізніше - радницею Міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля. Також вона була помічницею народних депутатів Михайла Опанащенка (Партія регіонів, 7-го скликання) та Яківа Безбаха (безпартійний, 8-го скликання). В обох депутатів Ярова працювала на платній основі.

Як йшлося в опублікованій урядом вакансії напередодні, зарплата нової чиновниці складатиме 33 600 грн посадового окладу плюс доплати і бонуси.

Вимогами до кандидата були магістерський ступінь, семирічний стаж роботи на посадах держслужби категорії «А» чи «Б» (або їх «відповідниках») та володіння англійською або французькою мовами.

При цьому на подання документів виділили фактично лише два робочі дні. Вакансія була оприлюднена у п'ятницю, 26 червня (ймовірно, ближче до вечора), а закінчувався прийом документів у вівторок, 30 червня.

Шахматенка Романа Сергійовича призначили заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Людина з такими прізвищем, ім'ям та по-батькові була юристом команди підтримки реформ при Мінприроди у 2019 році. Також Шахматенко Роман Сергійович є засновником та керівником ТОВ "Укрекогруп плюс".

Скріншот з сайту Ring/EDR

Як стверджують в ГО "Екологія-Право-Людина", "Укрекогруп плюс" має "відношення до низки звітів з оцінки впливу на довкілля в сфері надрокористування, частина з яких зараз знаходиться на розгляді в міністерстві". Також екологи з цієї організації помітили зв'язки Шахматенка Романа Сергійовича з Максимом Глушаницею, фірми якого причетні до неякісних оцінок впливу на довкілля. Тому в екоактивістів виникли питання, чи не має новопризначений чиновник конфлікту інтересів з державними у сфері оцінки впливу на довкілля.

Шліхту Валентина Михайловича призначили Головою Державного агентства водних ресурсів. Відомо, що у 2018-2019 роках він виконував обов'язки директора держпідприємства Укрхімтрансаміак. До того він був заступником голови Держенергоефективності, а ще раніше шукав роботу керівником на сайті-агрегаторі вакансій та резюме.

Схоже, пропозиції виявились настільки привабливими, що керівник навіть переїхав до Києва, куди начебто не був готовий переїжджати.

Крім цього, людина з абсолютно такими ж паспортними даними - Шліхта Валентин Михайлович - є керівником і засновником українсько-чесько-словацького спільного підприємства "Теско-Україна". А також - засновником фірми "Аква-Інсталбуд".

Скріншот з сайту You Control.

Тим часом екологісти підтримують звільнення голови Держлісу Заблоцького: «Не любив природу».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання19 хвилин тому
Численні кити-лоцмани, викинуті на мілководдя на західному узбережжі Австралії. Фото: AAP/imago images
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання8 годин тому
Управління небезпечними відходами
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитанняВчора
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитанняВчора
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитанняВчора
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитанняВчора
Україну накрили «піщані» дощі: чи несуть вони загрозу
1 хв на прочитанняВчора