У Міненерго розповіли, скільки ще генерації в енергетиці можна відновити до кінця року

1 хв на прочитання17 Серпня 2024, 18:16
Фото: Агрополіт

Міністр енергетики Герман Галущенко назвав умови, за яких до кінця року ще можна буде відновити значну частку генерації в енергетиці.

У Міністерсті енергетики провели координаційний брифінг з питань забезпечення потреб енергетичного сектору України. Участь у заході взяли заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба, представники центральних органів виконавчої влади та міністр енергетики Генман Галущенко. Обговорили забезпечення потреб українського енергетичного сектору та підготовку до осінньо-зимового періоду.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що за наявності необхідного фінансування та проведення відповідних ремонтних робіт до кінця року можливо відновити ще майже 3 ГВт генерації електроенергії.

За його словами, завдяки допомозі партнерів в Україні вже працюють газоспалювальні установки, що забезпечують розподілену генерацію та підтримують енергосистему.

"Міненерго збирає та постійно оновлює дані про потреби енергетичного сектору при підготовці до нового осінньо-зимового періоду. Адже враховуючи руйнування та постійні обстріли, що тривають, потреби є значними. Тому здійснюємо пріоритезацію потреб і, співпрацюючи з міжнародними партнерами, активно шукаємо фінансову підтримку, щоб якомога швидше додати потужності до енергосистеми та гарантувати надійне енергопостачання для ключових об’єктів. Ми активно шукаємо фінансову підтримку, щоб якомога швидше додати потужності до енергосистеми та гарантувати надійне енергопостачання для ключових об’єктів", – сказав Галущенко.

Міністр поінформував учасників зустрічі про пріоритетні потреби для відновлення, ремонту та запуску генерації на об'єктах, що постраждали внаслідок російських ракетних ударів, для реалізації проєктів розподіленої генерації, забезпечення об'єктів критичної інфраструктури резервними джерелами живлення.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: