У Міндовкілля розповіли, як формують графік громадських слухань з оцінки впливу на довкілля

2 хв на прочитання26 Жовтня 2024, 13:24
ФОТО: Вплив на довкілля від промисловості / greentransform.org.ua

Суб’єктам господарювання надана можливість попереднього узгодження часу та дат проведення громадських слухань з оцінки впливу на довкілля.

Громадські слухання в процесі здійснення оцінки впливу на довкілля (ОВД) з 29 липня 2023 року проводяться у режимі відеоконференції. Для забезпечення участі громадськості у процедурі ОВД у Міністерстві формують графік громадських слухань та оприлюднюють його на вебсайті. Про це повідомили у відомстві.

Графік оновлюється Міністерством після внесення суб’єктом господарювання до Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля оголошення про початок громадського обговорення звіту з ОВД, Звіту з ОВД, інших матеріалів. 

Оприлюднення документації в Реєстрі має відбуватись не пізніше як за 10 робочих днів до початку проведення громадських слухань, оскільки цей час необхідний для ознайомлення громадськості із документацією щодо об’єкта ОВД.  

Перед завантаженням до Реєстру матеріалів з ОВД на другому етапі процедури, у Реєстрі необхідно зазначити час та дату проведення громадських слухань. 

Суб’єктам господарювання надана можливість попереднього узгодження часу та дат їх проведення, у зв’язку з чим Міністерством ведеться орієнтовний графік проведення громадських слухань на найближчі місяці, який також змінюється та коригується. Це дозволяє зменшити ризики, пов’язані з порушенням термінів процедури та уникнення накладання дати та часу громадських слухань по різних процедурах ОВД. 

Графік громадських слухань на найближчі 10 робочих днів

Орієнтовний графік громадських слухань на найближчі місяці

Механізм проведення громадських слухань у процесі громадського обговорення планованої діяльності, яка підлягає оцінці впливу на довкілля детально викладений у постанові № 989 від 13 грудня 2017 року, № 989 «Про затвердження порядку проведення громадських слухань».

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: