Догори
Дати відгук

У Львові померла пацієнтка, якій першій в Україні пересадили серце та легені

У львівській лікарні померла 38-річна жінка з Київщини, якій пересадили серце і легені від посмертного донора.

1 хв на прочитання30 Жовтня 2023, 17:53
У львівській лікарні померла 38-річна жінка з Київщини, якій пересадили серце і легені від посмертного донора
У львівській лікарні померла 38-річна жінка з Київщини, якій пересадили серце і легені від посмертного донора
Поділитись:

Стан пацієнтки стрімко погіршився на другу добу після трансплантації. Попри всі зусилля медпрацівників і вдало виконану операцію її не вдалося врятувати: відбулося гостре відторгнення донорських органів. 

"Команда наших лікарів та лікарів Інституту серця робили усе можливе, аби її стабілізувати. Навіть підʼєднали ЕКМО — апарат, який замінює роботу серця і легень. Однак на такому ранньому етапі подолати гостре відторгнення одночасно двох органів було майже неможливим", — повідомили у пресслужбі Першого медоб’єднання Львова.

За словами медиків, усі реанімаційні заходи виявилися марними — у пацієнтки відбулося гостре відторгнення донорських органів.

"Для усього нашого колективу та усіх, хто боровся за життя Ніни та вірив в її одужання — це великий удар. Немає нічого гіршого, ніж втратити пацієнта. Висловлюємо глибокі співчуття родині покійної Ніни", — додали у Першому ТМО.

38-річна жінка очікувала на трансплантацію 15 років. Вона з дитинства мала ваду серця. Це зумовило проблеми з легенями. Трансплантація тривала 10 годин. Операцію проводили медики Першого ТМО Львова та Інституту серця. За даними медиків, органи запрацювали на операційному столі. Після операції жінка перебувала у реанімації.

Унікальна операція з трансплантації серця також була проведена у Ковелі. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.