Догори
Дати відгук

У Ковелі хірурги провели унікальну операцію з трансплантації серця

59-річний чоловік дочекався на трансплантації, перебуваючи понад місяць на системі штучного кровообігу

1 хв на прочитання25 Жовтня 2023, 17:32
Хірурги провели унікальну операцію з трансплантації серця Хірурги провели унікальну операцію з трансплантації серця
Поділитись:

У лікарні в Ковелі хірурги пересадили серце 59-річному пацієнту. Чоловік дочекався трансплантації, понад місяць перебуваючи на системі штучного кровообігу VA-ЕКМО, що є унікальним для хворих з дилятаційною кардіоміопатією.

Як повідомила прес-служба Ковельського МТМО, з важким діагнозом 59-річний пацієнт потрапив до медзакладу у серпні цього року. Відтоді він перебував у медзакладі на системі штучного кровообігу. Йому поставили діагноз дилятаційна кардіоміопатія і поставили у чергу для пересадки серця.

Донором серця для чоловіка стала 44-річна жінка, яка померла через масивний крововилив у мозку. Три роки тому, рятуючись від війни, вона переїхала на Волинь з міста Попасна на Луганщині. Її 23-річний син, який наразі воює в ЗСУ, прийняв рішення, аби органи матері пересадили людям, які потребують трансплантації.

«Дякуємо колегам з Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова, у співпраці з якими виконувався мультиорганний забір донорських органів. Дві вилучені нирки за розподілом системи ЄДІСТ забрали до Києва, де їх трансплантують двом пацієнтам», – йдеться у повідомленні.

Операція минула успішно. У команді працювали Володимир Танський, Іван Петрук, Анатолій Бондарчук, Тарас Окунь, Юрій Лукашук, Олег Кубай, Ольга Танська, Андрій Мельник, Мирослава Цьопух, Андрій Літковець. Попереду на пацієнта чекає період реабілітації.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.