Догори
Дати відгук

У Києві зробили перше щеплення від коронавірусу

Вакцину ввели завідувачеві реанімації, інфекціоністці та медсестрі мобільної бригади.

1 хв на прочитання25 Лютого 2021, 11:20
В Києві свої перші щеплення від ковіду отримали вже троє медиків В Києві свої перші щеплення від ковіду отримали вже троє медиків
Поділитись:

25 лютого у столиці України перший містянин отримав щеплення проти ковіду. Процес вакцинації зафільмували на відео.

Ним виявився завідувач відділення реанімації інтенсивної терапії для інфекційних хворих Олександрівської лікарні Олексій Куценко. Медик восени 2020 року вже перехворів на ковід, але лабораторний аналіз показав, що кількість антитіл у його організмі різко знизилася. Тому Куценко вирішив вакцинуватися вдруге.

Після щеплення медик повідомив, що почувається задовільно та закликав українців не боятися вакцинації. За його словами, лише щеплення здатні зупинити пандемію коронавірусу. 

Після завідувача реанімації щеплення отримала  інфекціоністка Марта Добрянська — член мобільної бригади, яка буде вакцинувати інших.

Третьою вакцинованою виявилася медсестра мобільної бригади Валентина.

Нагадаємо, що столиці для боротьби з ковідом виділили 42 600 доз індійської вакцини AstraZeneca. Також у місті сформували 15 мобільних бригад з імунізації.

Як ми писали раніше, за перший день початку вакцинації проти ковіду найбільше щеплень отримали мешканці Черкаської області. В цьому регіоні вже є 80 провакцинованих людей, повідомили в МОЗ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.