Догори
Дати відгук

У Києві врятували трьох лебедів, які примерзли до криги

Один з них травмував шию.

1 хв на прочитання12 Січня 2024, 13:30
У Києві на Оболоні врятували трьох лебедів У Києві на Оболоні врятували трьох лебедів
Поділитись:

У Києві, в Оболонському районі, комунальні працівники з підприємства «Плесо» врятували лебедів, один із яких примерз до криги та отримав поранення. Про це повідомив голова Оболонської районної державної адміністрації Кирило Фесик, передає Судово-юридична газета.

Місцевий мешканець звернувся на районну гарячу лінію, створену для реагування на надзвичайні ситуації, та повідомив про проблему з лебедями на затоці «Собаче гирло». Зокрема, він зауважив, що один із птахів опинився в скрутній ситуації, приморожений до крижаної водойми і не може самостійно вибратись.

Отримавши інформацію, працівники КП «Плесо», відповідального за благоустрій водойм та земель водного фонду міста, оперативно відреагували. За допомогою спеціального обладнання та навичок вони звільнили трьох лебедів, один з яких отримав поранення.

Один із птахів, якому була травмована шия, був переданий до Служби порятунку тварин після проведення первинного огляду. Крім того, для проведення детального медичного обстеження лебедів залучили орнітологів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.