У Києві відзавтра після ремонту запрацює вся синя гілка метро

1 хв на прочитання11 Вересня 2024, 13:02
ФОТО: Київський метрополітен / hmarochos.kiev.ua

На ремонт підтоплених водою станцій місто витратило 383 млн грн. Це на 62 млн грн менше, ніж планували.

Синя гілка Київського метрополітену повноцінно запрацює вже відзавтра, з 12 вересня. Відновлять після ремонту рух поїздів між станціями "Героїв Дніпра" - "Теремки". Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, на оновленій ділянці тунелю між станціями "Деміївська"- "Либідська" завершені пусконалагоджувальні роботи.

Увесь комплекс робіт тривав 9 місяців. За цей час підготували будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, зокрема, телекомунікаційних, енергозабезпечення та інших. Розробили котлован глибиною понад 15 м, демонтували стару частину тунелю довжиною у 27 метрів та побудували нову. 

Також посилили з обох сторін і тунельну оправу, що примикає до нової ділянки, загальною довжиною понад 50 м. Уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів.

Перегінний тунель між "Деміївською" та "Либідською" знаходиться у складних гідрогеологічних умовах. Тому під час ремонту здійснили всі необхідні роботи з гідроізоляції тунельної оправи та хімічного закріплення ґрунтів навколо неї.

Кошторисна вартість усього комплексу робіт з реонту частини тунелю метро склала 383 млн грн, що на 62 млн грн менше початкової вартості.

Рух між станціями "Деміївська" та "Теремки" припинили у грудні 2023 року. Відкрити цю ділянку метрополітену обіцяли влітку. Наразі станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" працюють лише як укриття.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: