Догори
Дати відгук

У Києві відмовилися визнавати заповідними десяток озер (документ)

Екологи обіцяють продовжити боротьбу за столичні озера які потерпають від недобросовісних забудовників.

1 хв на прочитання18 Березня 2021, 19:15
Столичні чиновники відмовилися допомагати екологам рятувати від забудовників озера Києва Столичні чиновники відмовилися допомагати екологам рятувати від забудовників озера Києва
Поділитись:

Київському еколого-культурному центру відмовили у клопотанні про заповідання понад 10 київських озер. Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці організації. 

У КЕКЦ стверджують, що комунальне підприємство "Плесо" відмовило у визнанні столичних озер природоохоронними об'єктами незаконно. Планують вимагати сатисфакції і покарання чиновників. 

Усе почалося 2 березня 2021 року, коли депутатка Київської міськради Олеся Пинзеник звернулася в КП «Плесо» з клопотанням про створення заказників і пам'яток природи на кількох київських водоймах. Йшлося про Тельбін, Топило, Лугове, Мінське (Вигурівські озера), Нижній Тельбін, Срібний Кіл, Заплавное, Лебедине та озеро Біле (Жандарка).

Депутатка представила обґрунтування екологів. Вони, своєю чергою, одностайні: знищення столичних озер  завдасть непоправної втрати довкіллю Києва. 

Днями список озер, які мали стати заповідними, обговорили на зустрічі представників КП "Плесо" з Олесею Пинзеник.

Але 17 березня КЕКЦ отримав офіційні документи з відмовою віднести столичні озера до об'єктів ПЗФ. Документ підписав заступник генерального директора КП «Плесо» Андрій Скринник. При цьому, кажуть співробітник КЕКЦ, в аргументуванні своєї відмови припустив кричущу помилку - переплутав заказники з пам'ятниками природи.

Як ми писали раніше, за час окупації в Криму сталася не одна екологічна катастрофа: там масово пересихають озера.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.