Догори
Дати відгук

У Києві відбувся Перший Всеукраїнський молодіжний екологічний форум 

Метою реалізації проєкту є формування умов, необхідних для  підвищення участі молоді у суспільно значущій діяльності

4 хв на прочитання03 Жовтня 2023, 22:22
Поділитись:

Всеукраїнський молодіжний екологічний форум протягом двох днів об’єднав понад 500 учасників та понад 20 найкращих спікерів з усієї України. 

Цей проєкт став своєрідною платформою для обміну досвідом у реалізації кращих національних та зарубіжних екопрактик, реалізації суспільно-значущих проєктів для  учасників з числа активної молоді, представників громадських об'єднань з усіх областей України. 

“Сьогодні екологія – на часі, як ніколи! Наша країна щодня потерпає від екоциду, наше довкілля зруйноване. Потрібно разом балансувати екосистему, тому що це все впливає на наше життя, здоров’я, їжу, воду, повітря тощо. Саме реалізація таких масштабних екоініціатив в Україні показує всьому світові, що українці готові боротися за свою землю, за своє довкілля і ми всі прагнемо жити у чистоті та добробуті. Екологічно відповідально до Перемоги!”зазначила лідерка Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine Юлія Мархель. 

Метою реалізації проєкту є формування умов, необхідних для  підвищення участі молоді у суспільно значущій діяльності в тому числі формуванні екокультури, сталої взаємодії громади, медіа, бізнесу та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування у соціальному розвитку громад, участі молоді у  відновлення України,   створення додаткових можливостей для становлення, розвитку молоді, сприяння ініціативі та активності молодих громадян в усіх сферах життєдіяльності.

  • - пошук інноваційних механізмів щодо створення сприятливих умов для діяльності волонтерів та волонтерських організацій;
  • - обмін досвідом у реалізації кращих національних та закордонних волонтерських практик;
  • - популяризація прикладів взаємодії бізнесу та волонтерських організацій;
  • - створення комунікативної платформи для налагодження співробітництва між органами державної влади та громадськістю у галузі реалізації соціально-значущих проєктів.

Спікерами форуму виступили: Державний Секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема, Заступник Міністра молоді та спорту України Владислав Яцук, Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Власенко, Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний, Лідерка світового екоруху Let`s do it World Хейді Солба, Лідерка Всеукраїнського молодіжного руху Let`s do it Ukraine Юлія Мархель, Керівниця міжнародного відділу UAnimals Ольга Чевганюк, Голова Національної молодіжної ради Наталія Шевчук, Журналіст Медіа рішень “Рубрика” Вікторія Губарева, Архітекторка, громадський діяч, власниця соціального підприємництва Recast_Plastic Лекова Ольга, Менеджерка комунікацій зовнішніх заходів Всеукраїнського молодіжного руху  “Let`s do it Ukraine” Марина Ковальчук, голова ГО "Екологічна нація" Богдан Красавцев, Представник Recast Plastic Ольга Лекова, Мотивуючий коуч Оксана Котенко, Радник голови "Київської Міської Молодіжної Ради" Вадим Братчиков, Керівниця напрямку грантів та партнерств ГО "Будуємо Україну разом" Наталія Кідиба, Представниця Україно-данського молодіжного дому Дар'я-Асенія Коломієць, голова Віднова.UA Ярослав Храпський, старший експерт з суспільно-політичних питань World Wildlife Fund Ярослав Телешун, заступник директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Володимир Дундар, амбасадори Всесвітнього дня прибирання - учасник гурту Kalush Orchesrtra Килиммен, Міс України 2015 Крістіна Столока, співачки Анна Добриднєва та Софія Єгорова, співак Артур Боссо та інші. 

Під час заходу також було оголошено фінальні результати Всесвітнього дня прибирання 2023 в Україні, а саме: кількість учасників, локацій, зібраних та відсортованих відходів, видалених гігабайтів під час цифрового прибирання; оголошено рейтинг областей та переможців конкурсу серед закладів освіти тощо; як проходило прибирання у прифронтових областях, зокрема у Донецькій, Луганській та Херсонській областях. 

Організаторами заходу стали Всеукраїнський молодіжний екорух країни Let’s do it Ukraine спільно з Всеукраїнським молодіжним центром за сприяння Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Київської міської державної адміністрації.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Міскантус — популярний декоративний злак: що слід знати про цю рослину
1 хв на прочитання5 годин тому
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу 
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу 
2 хв на прочитанняВчора
На сміттєзвалищі поблизу Чопа в пожежі постраждав чоловік.
Фото: ДСНС
На сміттєзвалищі поблизу Чопа в пожежі постраждав чоловік
1 хв на прочитанняВчора
Зміна клімату
Зміна клімату: розбудова нової кліматичної політики з урахуванням безпекової складової 
2 хв на прочитанняВчора
Майже вдвічі зросли ліміти на кредити для виробників тваринницької галузі
1 хв на прочитанняВчора
Земля заповідника: 6,2 мільйона гривень "випарувалися" через махінації керівництва
1 хв на прочитанняВчора
Майно Януковича в «Межигір’ї» перейде державі: розпочався процес передачі в управління активів парку
2 хв на прочитанняВчора
У США кішку випадково відправили кур'єрською поштою: власниця полетіла за нею тисячу кілометрів
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Гречаний суп із морською капустою та консервованим горошком — готується просто і смачно
1 хв на прочитання4 години тому
Як приготувати справжні Полтавські галушки
Рецепт приготування справжніх Полтавських галушок
2 хв на прочитанняВчора
Прогноз для всіх знаків зодіаку
Емоційна напруга та відчуття енергії: гороскоп на четвер, 2 травня
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Guyrane Kiss
Пустельна Мавританія почала вирощувати пшеницю у промислових масштабах
1 хв на прочитанняВчора
В Україні встановили Рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів країни (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
Румунія передала Україні організатора міжнародного наркосиндикату: "ціна питання" на понад 200 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Найгірший урожай вина за 62 роки: причина – «екстремальні» погодні умови
2 хв на прочитанняВчора
Сьогодні - День праці: кілька дивних та незвичайних професій, про які ви не знали
4 хв на прочитанняВчора