Догори
Дати відгук

У Києві судитимуть жінку, яка за 400 тис грн продала власну дитину іноземцям

1 хв на прочитання18 Вересня 2020, 16:16
Поділитись:

Київська прокуратура повідомила про підозру 30-річній жінці, яка обдурила подружжя і фактично  продала як сурогатна мати своє немовля.

Як інформує пресслужба прокуратури у Фейсбуці, у 2018 році в одному зі  столичних медичних центрів з надання послуг з репродуктивної медицини, було укладено договір про сурогатне материнство між подружжя з КНР та зазначеною громадянкою України. Згідно договору, сурогатна мати за компенсацію у сумі близько 400 тис. гривень погодилась виносити та народити дитину, біологічними батьками якої є вказане подружжя, та, після встановлення генетичної спорідненості між ними та дитиною, передати її їм на виховання.

Клініка, у свою чергу, зобов’язувалася провести відповідні медичні процедури із запліднення, здійснювати медикаментозний супровід програми і діагностику вагітності.

Однак, проведені працівниками медичного центру неодноразові процедури запліднення не призвели до вагітності сурогатної матері, повідомляють у прокуратурі. Тож підозрювана вступила у статеві зносини зі своїм співмешканцем та завагітніла від нього. А службові особи медичного центру приховали від іноземців цей факт. 

Подружжя виплатило сурогатній матері близько 400 тис. гривень компенсації і викрило обман лише при проведенні  генетичного тесту  новонародженої, коли   оформлювали їй громадянство КНР.

Наразі досудове слідство триває. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності службових осіб медичного центру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, в Одесі до лікарні з COVID-19 потрапило немовля.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.