У Києві росте захворюваність на Омікрон і FLiRT, у регіонах швидко поширюється новий штам

1 хв на прочитання22 Серпня 2024, 10:53
ФОТО: ілюстративне

У МОЗ застерігають від близьких контактів з інфікованими і закликають активно вакцинуватися, бо не всім щастить перехворіти на рівні "нежитю".

У Києві та регіонах швидко поширюється відомий в Україні штам коронавірусу Омікрон та його новітні похідні, зокрема, FLiRT. За першу половину серпня понад 26 тис. українців заразилися новим FLiRTом. На лікуванні у шпиталях зперебувають до 2,5 тисяч пацієнтів. Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

У Києві на COVID-19 хворіють вже тисячі містян і з кожним тижнем фіксується все більше підтверджених випадків заражених новим штамом коронавірусу. У травні було зареєстровано 266 хворих жителів столиці, а в липні вже – 1660. У МОЗ застерігають від близьких контактів з інфікованими і закликають активно вакцинуватися, бо не всім щастить перехворіти на рівні "нежитю".

У Чернівецькій області зафіксували понад 700 хворих новим штамом ковіду FLiRT. Серед них є й діти. Департамент охорони здоров’я Чернівецької обласної військової адміністрації прогнозує, що випадків захворювання на ковід побільшає з початком навчального року.

Обмежувальні заходи у вигляді карантину можуть запровадити, якщо кількість хворих значно зросте. Пояснила генеральна директорка Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Гопко. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: