У Китаї вчитель змусив школяра присідати 1000 разів — тепер хлопчику загрожує довічна інвалідність

3 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенеровано ШІ

Наразі тривають судові процедури.

У 13-річного китайського хлопчика діагностували рабдоміоліз (стан, що загрожує життю) після того, як дитину примусили зробити 1000 присідань як покарання в літньому таборі. Про це розповідає odditycentral.com.

За словами батьків, це сталося того літа — хлопчика записали в 7-денний табір, де він міг спілкуватися з іншими дітьми та займатися фізкультурою. Коли батьки отримали фотографії з випускної церемонії, то звернули увагу на те, що в їхнього сина помітно червоні очі та сумний вираз. Батько помітив, що одна нога хлопчика в’яла, але коли вони запитали про це організаторів табору, їм сказали, що все гаразд. Лише коли батьки поїхали за ним, то зрозуміли всю серйозність ситуації: хлопчик чекав на табуретці, бо ледве тримався.

Розпитавши сина, батьки дізналися, що перед випускним один з учителів спіймав його за розмовами з іншими дітьми під час вправи та як покарання наказав зробити 1000 присідань. Після 200 присідань хлопчик упав на землю від болю в м’язах, але замість того, щоб допомогти дитині, вчитель штовхнув його ногою і дав сповзти на підлогу від болю. Йому допомогли піднятися з землі та посадили на табурет лише тоді, коли почалася церемонія вручення дипломів, і лише тому, що почали приходити батьки.

Оскільки 13-річний хлопчик скаржився на сильний біль, батько попросив одного з викладачів табору супроводжувати його до сусідньої лікарні, щоб перевірити його ноги. Там у хлопчика діагностували звичайне розтягнення м’язів і призначили мазі. Однак наступними днями ноги хлопчика боліли настільки сильно, що він не міг ходити чи навіть спати вночі, тож батьки відвезли його до афілійованої лікарні медичного коледжу Цзінін, де лікарі діагностували у нього рабдоміоліз.

Рабдоміоліз — це стан, який загрожує життю, зазвичай спричинений високоінтенсивними фізичними вправами протягом короткого часу. Він викликає швидке руйнування скелетних м’язів і, якщо його не лікувати, може вплинути на печінку та нирки. У випадку хлопчика стан був спричинений великою кількістю присідань. Його стан був настільки серйозним, що лікарі негайно посадили його в інвалідний візок.

Після 13 днів лікування підлітка виписали, але він так і не одужав повністю. Зараз 14-річний підліток досі не може вести нормальний спосіб життя і, швидше за все, ніколи не зможе займатися будь-якими серйозними фізичними навантаженнями. Його м’язи ніг атрофовані, у нього пошкоджені печінка та нирки.

Мати потерпілого розповіла, що вони намагалися пояснити організаторам, що їхня дитина зазнала в таборі фізичного насильства. Хоча спочатку всі заперечували свою провину, та коли інші діти підтвердили цю історію, працівники табору зізнались у застосуванні тілесних покарань. Наразі тривають судові процедури.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: