Догори
Дати відгук

У Китаї свині хворіють на африканську чуму

1 хв на прочитання18 Листопада 2019, 16:19
Поділитись:

В кінці минулого тижня в Китаї був підтверджений факт нового випадку захворювання на африканську чуму свиней в провінції Юньнань на південному заході країни, повідомляє міністерство сільського господарства і сільських справ КНР.

Як заявило відомство з посиланням на повідомлення Китайського центру з контролю за захворюваннями тварин, спалах хвороби було зафіксовано в районі Цзетоу міста Тенчун на фермі, на якій утримується 261 свиня. Епідемія охопила 177 свиней, при цьому 97 вже загинули.

Міністерство вже направило в район зараження спеціальної групи, а органи місцевої влади ухвалили екстрені заходи для того, щоб хворі свині були відділені від здорових, а вже померлі були поховані. Тільки після цього можна приступати до дезінфекції зараженої місцевості.

Як відзначило міністерство, вже накладена заборона на переміщення свиней і будь-якої відповідної продукції, як з перекритої місцевості, так і в неї.

Вважається, що африканська чума свиней зачіпає тільки самих свиней. Про будь- які випадки захворювання будь-яких інших тварин або людей не повідомлялося.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.