Догори
Дати відгук

У Криму загинуло унікальне рожеве озеро (фото)

Екосистема зруйнувалася через незаконну господарчу діяльність окупаційної адміністрації півострова.

1 хв на прочитання25 Серпня 2020, 16:31
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

На Кримському півострові висохло солоне озеро Сасик-Сиваш поблизу Євпаторії. Про це повідомив екоактивіст Ігор Курсов на особистій Facebook-сторінці. 

“Євпаторія втратила в цьому році одну зі своїх визначних пам'яток - Рожеве озеро. Воно просто зникло, залишивши шар рожевої солі. Причина цієї екологічної катастрофи проста: це піщаний кар'єр, який в порушення всіх екологічних норм влаштований на березі озера Сасик-Сиваш.  З цього незаконного кар'єра вивозять самоскидами пісок, і за скромними розрахунками 1500 тонн в день”, - написав Курсов.

Активіст зауважив, що екосистема озера вже безповоротно втрачена: зникають гніздування чайок та водоплаваючих птахів. 

Тим часом на Кримському півострові зникає ще одна незвичайна водойма. Це озеро Кизил-Яр, яке швидко міліє, а його унікальна екосистема знищується. Кизил-Яр знаходиться за десять кілометрів від міста Саки та входить до групи Євпаторійських озер. Ці водойми живив Північно-Кримський канал, який у зв'язку з анексією перестав постачати на півострів воду.

Раніше GreenPost писав про те, що найбільше природне озеро України Ялпуг терміново потребує оздоровлення - воно вже почало руйнувати берегову лінію та змивати будинки, розташовані на узбережжі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost