Догори
Дати відгук

У Кропивницькому спалахнув лептоспіроз

Жертвою став чоловік середнього віку

1 хв на прочитання30 Липня 2020, 15:43
Поділитись:

30 липня стало відомо про те, що у місті Кропивницькому Кіровоградської області чоловік захворів на лептоспіроз та помер. Про це повідомили у Кіровоградському обласному лабораторному центрі.

Померлий -  чоловік середнього віку. Ймовірно, інфікувався тоді, коли рибалив на водоймі в Компаніївському районі. Чоловік міг наковтатися води, у якій знаходилися збудники захворювання.

Це вже не перший випадок смерті від небезпечної інфекції в області. У лютому 51-річний мешканець Кропивницького заразився лептоспірозом та помер. Чоловік відчув себе зле, але не поспішав звертатися до лікарів. До реанімації міської лікарні його доправили вже у тяжкому стані. Врятувати пацієнта медикам не вдалося.

Лептоспіроз - це гостре інфекційне захворювання, яке вражає печінку, нирки та нервову систему. Збудник в організм людини потрапляє з неякісною водою. Переносять інфекцію пацюки, собаки та велика рогата худоба, які виділяють лептоспіри разом із сечею.

Через два тижні після інфікування людина починає скаржитися на сильний головний та м’язовий болі, лихоманку. У хворого червоніють очі, а шкіра і склери жовтіють, адже збудник хвороби вражає печінку. Пацієнта з підозрою на лептоспіроз необхідно негайно ізолювати від оточуючих та почати інтенсивне лікування.

Як писав GreenPost раніше, у Запоріжжі поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом масового отруєння людей, зокрема, дев’яти дітей і п’ятьох дорослих, на базі відпочинку у курортній Кирилівці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost