Кропивничанка Ілона Павлова за професією бухгалтерка. Вдень ходить на роботу, ввечері на своїй кухні створює зефірні букети або фігурки тварин з маршмелоу.
"Все почалось з того, що у мене нічого не вийшло, невдача викликала у мені азарт. Через рік я зрозуміла: не виходило тому, що був не той міксер. Спочатку я все кинула, але чоловік подарував класний міксер. І все вийшло", пише про кондитерку-самоучку Суспільне.
Нині Ілона Павлова робить солодкі букети: з зефіру формує бутони троянд, тюльпанів, піонів та листки до них. Каже, на це може витратити до двох днів. Для букету заздалегідь готує основу з пінополістиролу. Зефір готує на основі фруктового пюре яблука, банану, полуниці чи іншого. Зефір застигає від 12 до 24 годин і тільки потім збирається букет.
Маршмелоу відрізняється від зефіру тим, що він не містить яєчного білка і яблучного пюре. Зі слів жінки, його робити важче, довго треба малювати мордочки.
Щоб покращити свої навички в цьому та зробити з солодощі смачнішими, слухала майстеркласи закордонних кондитерів. А загалом, вчилася на своїх помилках, розповіла Ілона Павлова.
Зефір та маршмелоу жінка робить для своєї родини, для близьких та рідних або на замовлення. Каже, найкраще воно смакує з чаєм, кавою, какао чи гарячим шоколадом.
До слова, напередодні Різдва слід знати, чому ми переїдаємо на свята і що з цим робити — дієтолог.