Догори
Дати відгук

У кого на митниці не вимагатимуть ПЛР-тест під час перетину кордону

Це дипломати та ще декілька категорій людей, які мають право на особливі умови.

1 хв на прочитання24 Березня 2021, 12:14
Біженці та дипломати можуть перетинати український кордон без результатів тестування на коронавірус Біженці та дипломати можуть перетинати український кордон без результатів тестування на коронавірус
Поділитись:

Негативний лабораторний тест на коронавірус для перетину українського кордону не вимагатимуть у біженців та ще у декількох категорій. Про це «Громадському Радіо» повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Демченко наголосив на тому, що біженці, представники дипломатичних організацій і міжнародних місій можуть безперешкодно перетинати кордони України без наявності негативного тесту на коронавірус.

«Не стосується іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, людей, які потребують прихистку, людей, які є представниками дипломатичних організацій або міжнародних місій, що акредитовані в Україні», — сказав Демченко. 

Нагадаємо, що відтепер іноземці, які перетинають український кордон, на митниці повинні пред'явити довідку про негативний ПЛР-тест.

Із дня набрання чинності постановою, незалежно від того, з якої країни перебуває громадянин, усі повинні будуть надати довідку про негативний результат ПЛР-тестування, проведеного за 48 годин. Відповідні вимоги діять й для громадян України, що повертаються із закордону.

На такі заходи Кабмін пішов через ускладнення епідемічної ситуації в Україні. Останні декілька днів кількість нових інфікованих невпинно зростає. Також збільшилася кількість смертей від ковіду. У МОЗ причину вбачають у розповсюдженні країною мутованого «британського» штаму коронавірусу. 

Як стало відомо раніше, Об'єднані Арабські Емірати потрапили до «зеленої» зони. Після відвідин цієї країни українцям не потрібно буде йти на самоізоляцію.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.