У Кембриджі вперше в сучасній історії шукають натхненого ботаніка, який піде слідами Дарвіна

3 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенеровано ШІ

Найкраща робота у світі природи — до 44 263 фунтів стерлінгів на рік.

Обіцяючі подорожі, пригоди й можливість піти слідами Чарльза Дарвіна: відкрито прийом заявок на, можливо, найкращу роботу у світі природи — ботаніка-експедитора, який вирушить у пригоди зі збору рослин для Ботанічного саду Кембриджського університету, повідомляє The Guardian.

Це перший випадок, коли британський ботанічний сад пропонує таку посаду в сучасній історії.

«Це дуже незвично — для цього не було жодного шаблону», — сказав Семюель Брокінгтон, професор еволюційної біології та куратор Ботанічного саду Кембриджського університету (CUBG).

Експедиції будуть основним напрямком роботи на цій посаді, яка оплачується до 44 263 фунтів стерлінгів на рік. Очікується, що кандидати будуть захопленими ботаніками з відповідним ступенем бакалавра, пристрастю до подорожей, безстрашним духом — і здатністю ідентифікувати нові або цікаві види рослин, що ростуть у дикій природі.

«Так багато людей люблять можливість подорожувати, бачити різні ландшафти та пізнавати різні культури, а світ ботаніки — це фантастична лінза, через яку можна це робити», — каже Броккінгтон.

За його словами, це можливість спостерігати за тим, як рослини змінюються по всьому світу, а також можливість для експертів-таксономістів долучитися до важливої роботи зі збереження рослин і допомогти в кураторстві живої колекції CUBG, яка налічує близько 8 000 видів рослин.

«Так багато видів рослин перебувають під загрозою зникнення. Виїжджаючи на природу, збираючи зразки насіння, реєструючи ці рослини та повертаючи їх до колекцій і банків насіння, ви робите дійсно важливу справу», — говорить він.

Хоча CUBG вперше запропонувала таку роль, у 1831 році її засновник, професор Джон Стівенс Хенслоу, рекомендував свого колишнього студента, 22-річного Чарльза Дарвіна, на посаду джентльмена-натураліста на борту корабля HMS «Бігль». Тоді Дарвін сумлінно відправив своєму старому наставнику понад 1000 зразків рослин, аби допомогти йому створити колекцію Кембриджського ботанічного музею.

У той час як Хенслоу, природничий богослов, збирав нові та різноманітні види рослин з усього світу, щоб продемонструвати безмежність Божого творіння, сьогодні CUBG намагається захистити різноманітність своєї передової колекції та відреагувати на кліматичну надзвичайну ситуацію.

У липні 2019 року в саду була офіційно зафіксована найвища температура в історії Великої Британії — 38,7 °C, нинішній же рекорд — 40,3 °C.

«Хоч би якими гарними були наші садівники, досить багато рослин не виживають із року в рік, тому ми підтримуємо різноманітність колекції, завозячи приблизно від 500 до 1 000 партій рослин на рік. Зараз ми багато думаємо про те, як можна зробити це більш стійким способом, завозячи рослини, які є сенс вирощувати в нашому середовищі», — сказав Броккінгтон.

Переможцю конкурсу буде доручено очолити експедиції для збору даних про точне місцезнаходження нових і біологічно цікавих рослин, що ростуть у дикій природі, одночасно збираючи насіння та живці, які дозволять ботанічному саду площею 16 га зберегти живі екземпляри цих видів для нащадків.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: