Догори
Дати відгук

У Карпатах вирощуватимуть жовті ківі

З гектару можна отримати від 20 до 50 тон врожаю. Є рослини, які плодоносять вже два роки.

2 хв на прочитання08 Грудня 2020, 10:20
Поділитись:

Незабаром в Україні з’явиться ще один зареєстрований сорт ківі. Сорт доволі незвичного забарвлення, яке не часто зустрінеш навіть на закордонних полицях. Про це розповів Генріх Стратон, біолог, селекціонер та автор єдиного зареєстрованого сорту ківі в Україні, пише agronews.ua.

«На підході сорт ківі, який рідко зустрічається у продажу — це ківі з жовтою м’якоттю. Роботами по виведенню цього сорту для умов України я займаюсь вже більше 7 років і є вже певні результати. Є рослини які плодоносять вже 2 роки. Витримували вони морози поки що не нижче 20 градусів. Робоча назва цього сорту «Аурум Карпат Стратона». Можливо це буде новий сорт. Наразі я працюю над тим, як можна зробити велику кількість саджанців», — каже Генріх Стратон.

За словами селекціонера, популяризація вирощування ківі в Україні тільки починається, зокрема вітчизняного морозостійкого сорту.

«Його варто вирощувати і біля будинку для власних потреб, і для комерційних насаджень. Ті, хто візьметься за цю справу першими, вони і отримають максимальний зиск із цього. З гектару можна отримати від 20 до 50 тон врожаю. Навіть якщо це буде 20 тон, при тій ціні, яка сьогодні є за кілограм ківі, це вже цікаво, і рентабельно цим займатися», — наголошує Стратон.

До слова, збір ківі на плантації розпочинають пізно восени. І Цього року на Закарпатті уже зібрали врожай із 30 кущів, які виростив біолог на власній плантації. Щоправда, ці плоди традиційного, зеленого кольору.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання4 хвилини тому
Вирощуємо цибулю правильно: секрети щедрого врожаю. Фото ілюстративне
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання58 хвилин тому
Зображення згенеровано ШІ
Озеленення дахів — тренд 2025 року: як перетворити міське житло та присадибну ділянку на зелену оазу
3 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Рixabay
Достатньо, аби забезпечити домогосподарства газом на 3,5 роки: Туреччина виявила нові запаси газу у Чорному морі
1 хв на прочитання6 годин тому
Прорив у медицині: створено універсальну протиотруту від укусів змій. Фото ілюстративне
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитанняВчора
Астрологічний прогноз на 19 травня 2025 року
6 хв на прочитанняВчора
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитанняВчора
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора
Українці за кордоном можуть пройти оцінку для підтвердження інвалідності
2 хв на прочитанняВчора