Догори
Дати відгук

У Гвінеї шимпанзе забрала у жінки немовля та вбила його. На помсту люди розгромили науковий центр, де вивчали тварин

Це вже шостий напад за рік, але вперше з летальними наслідками.

1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення створено ШІ Зображення створено ШІ
Поділитись:

Жителька Гвінеї Сені Зогба працювала в полі, коли до неї підійшла мавпа, вкусила її та схопила восьмимісячну дитину. Потім шимпанзе зникла в лісі — там згодом знайшли роздерте тіло немовляти. Через це місцеві жителі розгромили науковий центр, розповідає Bild.

Жителі села, поряд з яким стався цей інцидент, вирішили помститися — щоправда, не самим мавпам, а науковцям з Інституту Боссу в Гвінеї, які були поблизу й вивчали шимпанзе. Розлючені люди увірвалися до будівлі інституту та розгромили його — вони знищили комп'ютери, документи та безпілотні літальні апарати, а потім влаштували пожежу.

Інститут Боссу підтвердив, що цього року в регіоні вже відбулося шість нападів шимпанзе на людей. Однак цей інцидент став першим зі смертельними наслідками.

Голова Інституту Боссу Ген Ямакосі перебував у Японії, коли трапився нещасний випадок. У розмові з журналістами він зазначив, що шимпанзе більше не бояться людей, а в деяких випадках, коли тварини дуже збуджені, вони не можуть контролювати себе.

Еколог Аліджіу Сілла припустила, що шимпанзе залишають зону свого звичного проживання через брак їжі й наближаються до людей.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.