Догори
Дати відгук

У Франції рятують врожай: уряд закликав добровольців для роботи в полі

В країні спостерігається сильний дефіцит збирачів для роботи на поле. В даний момент на полях необхідно починати збір суниці, спаржі, томатів і редиски.

1 хв на прочитання05 Квітня 2020, 01:30
pixabay pixabay
Поділитись:

Зараз у Франції спостерігається сильний дефіцит збирачів для роботи в полі. Через пандемію коронавірусу (COVID-19) державні кордони закриті для в'їзду іноземних громадян. Адже саме заробітчани   з країн Східної Європи, Польщі та Румунії працюють на полях.  Зараз багато хто побоюється введення надзвичайного стану, після якого заробітчани не зможуть повернутися на батьківщину.  

В результаті уряд прийняв рішення залучати до польових робіт тих, хто позбувся заробітку через епідемію. Глава Мінсільгоспу Франції Дідьє Гійом звернувся до всіх безробітних із закликом заповнити вакантні 200 тис. місць в АПК.

Успішна інформаційна кампанія «Arms for your plate» привернула 130 тис. кандидатів і продовжує набір. Єдиною вимогою до всіх рекрутів є  дотримання заходів безпеки і хороше здоров'я. В даний момент на полях необхідно починати збір суниці, спаржі, томатів і редиски.

Нагадаємо, в ООН, через пандемію коронавірусу, прогнозують масштабний голод. Пандемія коронавірусу дає підстави побоюватися, що голод стане реальністю для багатьох мільйонів людей. Потреби в невідкладній продовольчій допомозі лише зростуть.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost