Догори
Дати відгук

У Дніпрі плаває цілий острів зі сміття - голова ДЕІ

А потрапляє шкідливий пластик туди із Кривого Рогу річками Інгулець і Саксагань

1 хв на прочитання17 Вересня 2020, 12:16
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Щодня у головну водну артерію країни річку Дніпро потрапляє стільки сміття, що воно вже утворило своєрідний острів, який дрейфує річкою. Про це на особистій Facebook-сторінці написав керівник ДЕІ Андрій Мальований

На думку Мальованого, найбільше пластику та побутового сміття у річку скидає місто Кривий Ріг.

“Пластиковий стаканчик, викинутий у парку в Кривому Розі, потрапляє до річки Саксагань. Та, в свою чергу, разом зі сміттям впадає в Інгулець, який протікає вздовж кількох південних областей України. Всі води річка приносить до Дніпра, яке є джерелом питного водопостачання для всієї країни. Тільки тут уже не один стаканчик, а тонни відходів з усіх областей. Може здаватися, що кілька пластикових пляшок – несуттєве забруднення. Але додайте ще кілька пакетів, обгорток, стаканчиків – і цілий «острів» зі сміття сплавляється Дніпром”, - написав голова ДЕІ.

Він також додав, що небезпечний пластик підриває здоров'я українців (адже частинки мікропластику потрапляють у питну воду) та знищують екосистему Дніпра. 

Від забрудненої води страждають рослини та гине риба. А ще Україна попри власне бажання загрожує екологічною катастрофою своїм європейським сусідам, з якими вона пов'язана водними артеріями.

Як писав GreenPost раніше, на Львівщині, в селі Лавочне місцеві встигли зафільмувати машину-цистерну, яка двічі на день скидала нечистоти у річку, яка є джерелом води у колодязях навколишніх сіл. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.