Догори
Дати відгук

У річку, яка дає селам питну воду, цистернами виливали відходи

1 хв на прочитання08 Вересня 2020, 10:37
Поділитись:

На Львівщині, в селі Лавочне місцеві встигли зафільмувати машину-цистерну, яка двічі на день скидала нечистоти у річку, яка є джерелом води у колодязіх навколишніх сіл. Про це повідомила журналістка Світлана Несчетна на сторінці у Facebook.

«Відходи скидали в річку Опір при проведенні ремонтних робіт, а саме після відкачування з каналізаційного люка, розташованого біля перехідного мосту, що веде через річку до бригадного будинку», - написала вона.

За словами місцевих жителів, під час зливу нечистот були присутні заступник підприємства водопостачання та водовідведення і бригадир насосно-фільтрувальної станції, але ця інформація поки ніяк не підтверджена.

Сама машина належить акціонерному товариству «Укрзалізниця», філія Львівської залізниці «Центр будівельно-монтажних робіт і експлуатації будівель і споруд» (виробничо-структурний підрозділ СУ-1)

До слова, річка Опір живить водою криниці населених пунктів Лавочне, Терновка, Славське, Тухля, Гребенів та Сколе, впадає в річку Стрий та у Дністер.

У коментарях під відео люди пишуть, що такі зливи у Лавочному відбувалися неодноразово.

Нагадаємо, що забруднення річок в Україні тема болюча. Особливо це стосується Західних регіонів. У закарпатських річках зібралось стільки сміття, що з нього утворюються затори.

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.