Догори
Дати відгук

У Держстаті хочуть знати точну кількість корів та що вирощують українці на городах

Мета такого перепису - побудова грамотної державної політики в сільському господарстві.

1 хв на прочитання05 Червня 2020, 13:39
pixabay pixabay
Поділитись:

В Україні мають намір провести перший в історії країни сільськогосподарський перепис. Про це інформує  rbc.ua,  посилаючись на слова  голови Державної служби статистики Ігоря Вернера.

Зокрема чиновник зазначив що це необхідно для  з'ясування чисельності тварин, а також видів культур, які вирощують в домогосподарствах і в Україні ще жодного разу не було сільськогосподарського перепису.

Мета такого перепису - побудова грамотної державної політики в сільському господарстві. При цьому мова йде виключно про домогосподарства.

"У нас був у 2001 році Всеукраїнський перепис, в ході якої ми встановили точну кількість населення і його характеристики. На жаль, в сільському господарстві ми не маємо такої інформації", - сказав він.

Вернер зауважив, що потрібно знати скільки  корів, яких тварин тримають люди, які вирощують культури.

"Як дізнатися весь цей потенціал в сільському господарстві? Цей перепис робиться, як і Всеукраїнський перепис, для прийняття обґрунтованих рішень, щоб було зрозуміло, куди треба вкладати гроші, що потрібно дотувати, а що ні, що розвивається добре і без дотацій", - сказав голова Держстату.

Як відомо, за підсумками 2019 року Україна посіла 2 місце зі 123 країн за обсягами імпортованої органічної продукції до ЄС.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.