Догори
Дати відгук

У чоловіків також може бути мультиоргазм: названо 6 видів чоловічого оргазму

Головне, що відомо про чоловічі мультиоргазми, — це те, що вони дуже погано вивчені, на відміну від жіночих.

2 хв на прочитання26 Листопада 2023, 00:34
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Чоловіки здатні відчувати 6 видів оргазму, розповіла письменниця телемедичної компанії Шеннон Ульман.

Перший і найпоширеніший — еякуляторний, при якому сім'явипорскування й отримання максимального сексуального задоволення відбуваються одночасно. При цьому ці процеси можуть відбуватися й у різний час.

Ще один тип — тазовий оргазм, який досягається шляхом стримування еякуляції в останній момент. Такий оргазм має бути набагато інтенсивнішим.

Третій тип оргазму — сухий: еякуляція відбувається, але сперма не виходить назовні, а потрапляє до сечового міхура. В результаті деякі чоловіки помічають, що їхня сеча після сухого оргазму стає каламутною. Сухі оргазми не є серйозною проблемою, та в поодиноких випадках можуть викликати чоловіче безпліддя.

Ще один тип чоловічого оргазму — це оргазм простати, який досягається шляхом внутрішньої чи зовнішньої стимуляції цього органу. Також буває ще змішаний оргазм, тобто одержання різних типів насолоди одночасно.

Також згадується змішаний оргазм. Ідеться про кілька типів оргазму одночасно.

І фінальний тип — множинні оргазми. Лікар Олександра Литкіна розповідає, що головне, що про них відомо, це те, що вони дуже погано вивчені, на відміну від жіночих. Наприклад, дані про чоловічі мультиоргазми дослідники з Канади й Австралії збирали за допомогою опитувань — тобто не найоб'єктивнішим методом.

Такі оргазми розділені ще на два підтипи. «Спорадичні» мультиоргазми відбуваються з інтервалом у кілька хвилин — між кожним є невелика перерва. «Конденсовані» мультиоргазми є спалахами з двох-чотирьох оргазмів, які відбуваються з інтервалом у кілька секунд.

Через особливості чоловічої фізіології досягти множинного оргазму непросто, але можливо. Як основний спосіб чоловіки, які усвідомлено досягають мультиоргазму, використовують натренований лобково-копчиковий м'яз — щоб затримати еякуляцію і скінчити без неї. Для цього потрібно практично дійти до оргазму, спіймати той момент, коли «вже майже все», і напругою м'яза блокувати сім'явипорскування.

Також ми розповідали, скільки в нормі має тривати секс: сексологи про болючі питання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.