Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Енерго
  • АЕС
  • У червні в Україну ввезли 600 тисяч палива, що на 50% більше, ніж у травні, паливна криза має припинитися

У червні в Україну ввезли 600 тисяч палива, що на 50% більше, ніж у травні, паливна криза має припинитися

Відомо, коли мережі АЗС почнуть скасовувати ліміти на продаж пального.

1 хв на прочитання29 Червня 2022, 12:17
Поділитись:

Вже в липні 2022 року в Україні може стабілізуватись ситуація з паливом, а АЗС можуть зняти обмеження на продаж бензину та дизельного палива. Таку заяву зробив голова парламентського комітету з питань енергетики Андрій Герос, пишуть Економічні Новини.

Він зазначив, що у червні в Україну ввезли 600 тисяч палива, що на 50% більше, ніж у травні. Із них 400 000 тонн – це дизельне паливо, а 200 000 тонн – це бензин та автогаз.

Герос вважає, що збільшення постачання може призвести до того, що вже в липні поточного року ситуація з паливом стабілізується, а мережі АЗС почнуть скасовувати ліміти на продаж бензину та ДП. Якщо, звичайно, не відбудуться якісь форс-мажорні обставини.

Голова парламентського комітету закликав українців використовувати автомобілі лише тоді, коли це справді необхідно.

Тим часом, раніше повідомлялося, що в Україні вперше за 3 місяці оптові ціни на дизельне паливо стали меншими за роздрібні ціни. Це сталося після того, як аграрії та підприємства сформували в основному запаси палива, яке їм потрібне для збирання врожаю. Експерти вважають, що завдяки цьому більше пального потрапить на українські АЗС.

 Як відомо, Кличко ошелешив киян щодо «непростого» отоплювального сезону.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.