У Чернівцях організація НЕФКО енергомодернізувала 33 громадські будівлі

1 хв на прочитання07 Листопада 2023, 20:12

Північна екологічна фінансова корпорація НЕФКО у Чернівцях здійснила капітальний ремонт 33 громадських будівель.

Проєкт «Підвищення енергоефективності громадських будівель міста Чернівці» було профінансовано за рахунок позики від НЕФКО 4.4 млн євро, місцевого внеску від міста 2,6 млн євро та грантового фінансування від фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Е5Р) 3,8 млн євро, а також технічної допомоги королівства Швеції.

В результаті було проведено капітальний ремонт 16 шкіл, 15 дитячих садків та 2 закладів охорони здоров’я, здійснено термомодернізацію огороджувальних конструкцій та заміну систем опалення будівель. 

Модернізаційні заходи призвели до 39%-вої економії первинної енергії. Проєкт приніс безпосередню користь 17 800 школярам та персоналу й 23 000 пацієнтів, а також зміцнив спроможності міста приймати внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і надавати їм доступ до основних соціальних послуг.

«Швеція є давнім партнером України. За допомогою цієї ініціативи Швеція підтримує зусилля України щодо підвищення енергоефективності та кращого дотримання норм ЄС», – зазначив Каспер Андерссон, радник, заступник голови місії Посольства Швеції в Україні.

Завдяки реалізації цього проєкту, міський бюджету зможе заощадити близько 1,73 млн євро на рік. Також очікується зменшення викидів СО2 до 2,635 тон щороку.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: