Догори
Дати відгук

Енергоефективну модернізацію пройшли три садочки у Рівному

Три енергомодернізовані дошкільні заклади Рівного відкрили двері для дітей міста, серед яких — переселенці. Проєкт було профінансовано Європейським Союзом у межах гранту в розмірі 1,56 млн євро та впроваджено НЕФКО.

4 хв на прочитання10 годин тому
Фото надано НЕФКО Фото надано НЕФКО
Поділитись:

Рівненський навчально-реабілітаційний центр «Особлива дитина», заклад дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу (спеціальний) «Центр Пагінець» та заклад дошкільної освіти (ясла-садок) компенсуючого типу (спеціальний) №35 відвідують приблизно 410 дітей. Серед вихованців дошкільних закладів є внутрішньо переміщені особи (ВПО) і діти з особливими потребами та інвалідністю.

Проєкт «Реконструкція та відновлення муніципальної інфраструктури м. Рівне для підтримки нагальних потреб внутрішньо переміщених осіб» успішно реалізовано за фінансової підтримки Європейського Союзу та впроваджено Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) у рамках Програми NIP «Підтримка ЄС для задоволення нагальних житлових потреб внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні». 

«Будівлі закладів мали низьку енергоефективність й тривалий час потребували капітального ремонту. Саме тому ми запропонували провести термомодернізацію для поліпшення умов перебування дітей та вихователів. Завдяки модернізаційним заходам ми зможемо зменшити витрати з бюджету громади шляхом скорочення споживання тепла, електроенергії та води. Це вкрай важливо у цей важкий час, адже громаді складно самостійно фінансувати такі заходи. Виконані роботи також допоможуть скоротити викиди парникових газів, що вкладається у наші зобов’язання за ініціативою NetZeroCities — досягнення кліматичної нейтральності до 2030 року. Хочу подякувати НЕФКО за партнерство, яке триває уже дев'ятий рік. За цей час ми реалізували вже чотири проєкти на суму 3 мільйони 760 тисяч євро. Я радий, що співпраця триває, і ми працюємо над запуском іще одного проєкту», — зауважив секретар Рівненської міської ради, в.о. міського голови Віктор Шакирзян

«Європейський Союз задоволений успішним завершенням проєкту енергоефективної модернізації в Рівному, завдяки якому значно покращено умови навчання місцевих дітей, серед яких переселенці та діти з інвалідністю. Ця ініціатива підтверджує нашу непохитну відданість допомозі вразливим категоріям українського населення, особливо у ці складні воєнні часи. ЄС продовжує підтримувати проєкти, які зміцнюють стійкість і добробут громад по всій Україні», — прокоментував Жослен Корне, керівник відділу з питань реконструкції, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища Представництва ЄС в Україні.

«НЕФКО давно і плідно співпрацює з Рівним, і успішна реалізація чергового результативного проєкту є яскравим свідченням прогресу, якого ми досягаємо разом. Ми раді, що завдяки цьому проєкту ми покращили умови навчання дітей у кількох дошкільних закладах, і сподіваємось на подальшу співпрацю з Рівненською адміністрацією, щоб подарувати українцям світліше та зеленіше майбутнє», — наголосив Олексій Думік, технічний радник НЕФКО.

У рамках співпраці Рівненської громади із НЕФКО виконано комплексну термомодернізацію шкіл №26, №18 та №27, а також дитячих садків №14, №33 та №46 на підтримку переходу міста до енергоефективних громадських будівель. Серед інших реалізованих заходів у навчальних закладах — встановлення восьми нових індивідуальних теплопунктів, заміна кухонного обладнання в 11 будівлях, заміна насадок на водопровідних кранах у 13 будівлях та заміна світильників на нові світлодіодні лампи в 31 будівлі.

НЕФКО також надала грантове фінансування для впровадження проєкту «Енергоефективність громадських будівель та вуличного освітлення м. Рівне» у рамках програми «Ініціатива з енергоефективності Норвегія — Україна». За грантові кошти буде проведено термоізоляцію фасадів будівель, заміну вікон та вхідних дверей, термоізоляцію дахів у закладах дошкільної освіти №7 та №57. Також буде модернізовано вуличне освітлення, включаючи заміну ламп на енергоефективні, на магістральних та другорядних вулицях м. Рівне. За грантові кошти також заплановано встановлення сонячних фотоелектричних станцій на дахах трьох корпусів КНП «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради, які потребують безперебійного забезпечення електроенергією.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
ФОТО: ілюстративне
Міненерго опублікувало проєкт Правил технічної експлуатації систем газопостачання
1 хв на прочитання9 годин тому
Розвиток відновлювальних джерел енергії
Image by BlueGriffin from Pixabay
Розвиток відновлювальних джерел енергії як пріоритет державної енергетичної політики
2 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Без мікрохвильовок, бойлерів і електроопалення: Міненерго закликає економити
2 хв на прочитанняВчора
Зміцнення захисту енергетичних об'єктів
Україна потребує додаткових систем захисту енергетичних об'єктів – Міненерго
1 хв на прочитання09 Жовтня 2024
Реформа зменшення та контролю промислового забруднення: що нового у ЄС
2 хв на прочитання09 Жовтня 2024
Таких руйнувань не зазнавала жодна енергосистема у світі: Міненерго підбиває підсумки року
1 хв на прочитання09 Жовтня 2024
Блекаут не страшний: Словаччина надаватиме Україні аварійні постачання електроенергії
1 хв на прочитання08 Жовтня 2024
Укренерго: відключення світла сьогодні не плануються
1 хв на прочитання08 Жовтня 2024