З вересня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відкриють нову магістерську програму. Так готуватимуть фахівців у сфері експертизи та технології субтропічних продуктів, зокрема, кави, чаю та какао.
Про це розповіла завідувачка кафедри хімії та експертизи харчової продукції Анастасія Сачко, передає Суспільне.
Це буде нова освітня програма. Хоча програму фокусують на каві, диплом випускника матиме загальний код спеціальності — G13 "Харчові технології". Це дає змогу студентам проходити практику й працевлаштовуватись не лише на підприємствах, пов'язаних із переробкою субтропічної сировини, а і на решті підприємств харчової галузі.
Навчатимуть студентів викладачі ЧНУ, фахівці з харчових технологій, запрошені лектори, а також практики галузі. Зокрема, на підприємствах-партнерах ЧНУ працюють фахівці, серед яких є чемпіони України з обсмажування кави.
Подібні програми і раніше функціонували в Україні, проте освітня програма магістерського рівня "Експертиза та технології продуктів із субтропічної сировини" є доволі нетиповою.
Чернівецький національний університет розпочне навчання на цій магістерській програмі з вересня 2025 року. Для зарахування потрібно буде скласти ЄВІ та фаховий вступний іспит.
Більше новин читайте на GreenPost.