Догори
Дати відгук

У Британії розробили розумні окуляри, які дозволяють глухим людям «бачити» розмови, перетворюючи звук на субтитри

Хоча винахід не позбавлений недоліків.

1 хв на прочитання06 Лютого 2023, 11:27
Поділитись:

Виробник окулярів доповненої реальності компанія Nreal спільно з фірмою XRAI представила окуляри доповненої реальності (augmented reality, AR) XRAI Glasses, призначені для глухих і людей, що погано чують, які полегшують їм спілкування. Про це розповідають у EuroNews.

AR-окуляри підключаються до мобільного телефона, який бере аудіосигнал із вбудованого в окуляри мікрофона, і займається його обробкою, а також створенням графіки. Програмне забезпечення на телефоні перетворює звук на субтитри, які потім проектуються на реальне зображення в окулярах.

При цьому дані розмови зберігаються тільки на особистому пристрої користувача, а не десь у хмарі, і повністю належать користувачеві.

Хоча новий пристрій був високо оцінений такими організаціями, як Королівський національний інститут для глухих та DeafKidz, винахід не позбавлений недоліків.

Розшифровувач мови, заснований на транскрипційній службі Alexa від Amazon, важко розуміє групові розмови, коли люди розмовляють одне з одним. Окрім того, для максимально точного розшифрування потрібна максимально тиха обстановка. Але, за словами розробників, це лише початок роботи.

Тимчасом у Швейцарії створили штучний листок, який перетворює воду з повітря на водневе паливо.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я