У Білорусі збираються зміцнити кордон із Україною

1 хв на прочитання17 Березня 2023, 01:03

«Більшість рубежів проходить по важкопрохідній і заболоченій місцевості».

У Білорусі вирішили зміцнити кордон із Україною. Питання обладнання білорусько-української ділянки кордону обговорили перший заступник голови Держприкордонкомітету  (ДПК) Ігор Буткевич та міністр лісового господарства Олександр Кулик. Про це розповідає «Дзеркало».

Сторони обговорили спільні підходи щодо інженерного облаштування держкордону «на лісисто-болотистій місцевості». Наразі найбільш актуальним є проведення цих заходів на білорусько-українській ділянці кордону, вважають у ДПК.

«Більшість рубежів з Україною проходить по важкопрохідній і заболоченій місцевості. Через такі складні ландшафтні умови відсутня можливість облаштовувати класичні рубежі охорони з контрольно-слідовою смугою й інженерними загородженнями», — повідомили у прес-службі Держприкордонкомітету.

У відомстві гадають, що найбільш оптимальне рішення — оснащення ділянки найсучаснішими технічними засобами охорони різного принципу дії.

«Серед них сейсмо- та радіопроменеві датчики, різні типи фотопасток та інші прилади, що дозволяють не лише виявити порушника кордону, а й встановити напрямок його руху», — наголосили у ДПК.

Також ми розповідали, що білоруські прикордонники знову скаржаться на українських: «Встановили макет повішеного у формі армії РФ, назвали Валерою».

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: