Догори
Дати відгук

У 2024 році виплати вчителям буде підвищено на 21%

У 2024 року виплати українським освітянам буде підвищено на 21%. Загалом видатки бюджету на освіту становитимуть понад 170 млрд грн.

1 хв на прочитання05 Січня 2024, 17:14
У 2024 році виплати вчителям буде підвищено на 21% У 2024 році виплати вчителям буде підвищено на 21%
Поділитись:

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду.

"Цього року видатки бюджету на освіту становитимуть понад 170 млрд грн. Це зростання більше ніж на 20 млрд грн порівняно з минулим роком. Виплати українським освітянам, нашим учителям буде підвищено на 21%", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

За словами прем'єр-міністра, 2,5 млрд грн буде виділено на облаштування укриттів, 1,5 млрд грн - на Нову українську школу (НУШ), 1,5 млрд грн - на модернізацію шкільних їдалень, а також 1 млрд грн - на шкільні автобуси.

Шмигаль додав, що цьогоріч уряд планує запустити масштабну реформу вищої освіти. Він пояснив, що зараз є навчання «на бюджеті» і за контрактом. Натомість Кабмін пропонує змінити такий підхід, щоб охопити державною підтримкою якнайбільше студентів.

«Сьогодні ухвалюємо законопроєкт, який передбачає, що у майбутньому студенти зможуть навчатись коштом державного замовлення, державних грантів, пільгових кредитів, а також на контрактній формі навчання», — зазначив очільник уряду.

І додав, що державне замовлення — це повністю безоплатне навчання студента за бюджетні кошти. Водночас Кабмін хоче запровадити модель державних грантів, які дозволять повністю або частково покрити витрати на навчання.

«Зараз 60% студентів навчається на контракті. Наша мета — щоб навпаки, понад 60% студентів отримували різні», — зауважив Шмигаль.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.