Догори
Дати відгук

У 2022 році планується будівництво восьми насіннєво-селекційних заводів

Цьогоріч планується розширення лісорозсадницьких комплексів на Тернопільщині та Хмельниччині.

1 хв на прочитання16 Лютого 2022, 17:34
Саджанці Саджанці
Поділитись:

В Україні за 2022 рік планується збудувати вісім насіннєво-селекційних заводів, що дозволить значно збільшити потужності вирощування садивного матеріалу. Про це повідомляє інформаційний ресурс LANDLORD з посиланням на пресслужбу Державного агентства лісових ресурсів України.

“Українські лісівники поспілкувалися з представниками компанії ВСС, технології якої будуть використані під час будівництва, щодо будівництва центрів і вирощування сіянців із закритою кореневою системою”, – йдеться у повідомленні.

Зауважується, що шведські колеги поділилися власним досвідом створення лісових розсадників для вирощування садивного матеріалу із ЗКС (закритою кореневою системою – ред.). Окрім цього, було презентовано переваги зазначеного методу, представлено різні види та системи контейнерного вирощування.

“У 2021 році ми відкрили два насіннєво-селекційні заводи – на Львівщині та Донеччині. У 2022 році плануємо збудувати заводи у Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Сумській та Чернігівській областях. У цьому ж році плануємо розширення лісорозсадницьких комплексів на Тернопільщині та Хмельниччині”, – наголосили у держагентстві.

Окремо було зауважено, що даний підхід дозволить успішно реалізувати програму “Зелена країна” і висадити 1 мільярд дерев за 3 роки.

Раніше повідомлялося, що науковці вивели новий сорт озимого жита, стійкого до хвороб та призначеного для випічки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost