Догори
Дати відгук

Тисячі випадків сексуального насильства: скандал у протестантській церкві ФРН

На тлі скандалів у католицькій церкві її масово залишають парафіяни.

2 хв на прочитання26 Січня 2024, 15:44
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Після скандалів навколо масових випадків сексуального насильства та жорстокого поводження в Католицькій церкві Німеччини аналогічні злочини та зловживання виявлені також у Євангелічній, чи протестантській церкві. Про це розповідає Deutsche Welle.

У ході дослідження, проведеного протягом останніх кількох років, стали відомі імена щонайменше 2225 жертв насильства та жорстокого поводження, а також 1259 гаданих зловмисників, повідомив керівник дослідницької групи у Вищій школі Ганновера Мартін Вацлавік. Це лише «верхівка айсберга», зазначив він, представляючи в четвер, 25 січня, результати дослідження, проведеного в Євангелічній церкві Німеччини (EKD) та благодійній організації Diakonie Deutschland, що входить до її структури.

Жертви насильства закликали продовжити виявлення таких злочинів і вжити необхідних заходів, зокрема й на державному рівні. Держава має взяти на себе відповідальність за розслідування злочинів, оскільки церква не має ні необхідної компетенції, ні достатньої зацікавленості в їх розкритті, заявила представниця потерпілих Катаріна Крахт. Інакше, за її словами, злочини залишаться нерозкритими.

З ініціативою проведення такого дослідження виступила у 2020 році сама EKD. Вона виділила 3,6 млн. євро на проведення аналізу церковних структур, які можуть заохочувати насильство та зловживання. За словами Крахт, це було зроблено пізно, але вивчення цих справ є важливим для постраждалих. Проведена робота має бути початком ширшого дослідження, причому провести його слід якнайшвидше, підкреслила вона.

Голова ради EKD Кірстен Ферс під час оприлюднення підсумків дослідження вибачилася «від щирого серця» перед тими, хто потерпів від сексуального насильства та жорстокого поводження.

«Як організація ми винні у заподіянні шкоди незліченній кількості людей», — заявила Ферс, додавши, що вона «до глибини душі вражена» ситуацією, описаною в доповіді.

У ході дослідження про сексуальне насильство в Католицькій церкві Німеччини, результати якого було оприлюднено у 2018 році, було вивчено особисті справи майже 40 тисяч осіб за 1945-2014 роки. Вдалося встановити, що такого роду злочини могли вчинити 1670 священиків щодо 3677 дітей і підлітків. Автори дослідження наголосили, що йдеться про занижені числа. На тлі скандалів у католицькій церкві її масово залишають парафіяни.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Очищає кров Корисні продукти Холестерин
Є в кожному холодильнику: експерти назвали продукти, що очищають кров
1 хв на прочитання42 хвилини тому
 ГРВІ Грип та Коронавірус Статистика захворювань
За минулий тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 117 937 українців, більшість — діти
1 хв на прочитання9 годин тому
Позбутися хропіння Корисні продукти Спати і висипатися
5 продуктів, які допоможуть позбутися хропіння
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Тепер офіційно: використання смартфонів не призводить до раку мозку — ВООЗ
2 хв на прочитанняВчора
У Британії вперше у світі тестують на людях препарат, що може вилікувати рак шкіри
1 хв на прочитанняВчора
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитанняВчора
5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину
2 хв на прочитанняВчора
МОЗ винесло на громадське обговорення проект порядку надання послуг з амбулаторного лікування туберкульозу на первинці
2 хв на прочитанняВчора