Догори
Дати відгук

Тисячі гостей і надпотужний український трактор: у Києві завершилася виставка “АГРО-2020” (фото)

Вона тривала чотири дні, свої інноваційні розробки представили десятки українських виробників

4 хв на прочитання14 Серпня 2020, 17:15
Фото: agroexpo.in.ua Фото: agroexpo.in.ua
Поділитись:

З 11 по 14 серпня у Києві в Національному комплексі “Експоцентр України” відбувалася 32-га Міжнародна агропромислова виставка “АГРО-2020”. На одній із найважливіших аграрних подій року побували журналісти GreenPost.

Виставка об'єднала 12 експозицій із усіх галузей сільського господарства.

“АГРО-2020” прийняла перших гостей 11 серпня о 12:30. А вже через півтори години відбувся круглий стіл “Держпідтримка АПК: фокус у 2020 році та стратегія на 2021-2023 роки”, організатором якої виступило Міністерство  розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.  Очільник профільного міністерства Ігор Петрашко заявив про те, що в 2021 році уряд планує виділити на підтримку аграрного сектору 8,442 млрд гривень.

“Згідно з вітчизняним бюджетним законодавством, на підтримку агросектору може виділятися до 1% ВВП. Наразі наш розрахунок представлений по максимуму і ми будемо його активно опрацьовувати і з ВР, і з Бюджетним комітетом, і сподіваємося, що ця підтримка буде в максимальному розмірі”, - сказав Петрашко.

Цього ж дня говорили про розвиток бізнесу в сільській місцевості з використанням інструментів проекту Rubizmо, що фінансується Шведським Інститутом. Модератором виступив Український клуб аграрного бізнесу. 

12 серпня зранку стартував II Всеукраїнський фермерський форум. Участь у заході взяли заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, народні депутати, представники Мінекономіки, Укрдержфонду, профільні асоціації, фермери Івано-Франківської, Полтавської, Дніпропетровської та Київської областей.

Фермери ділилися між собою досягненнями у веденні сільського господарства. А представники профільного міністерства зі сцени форуму пообіцяли аграріям доплатити кошти, які вони мали отримати як фінансову підтримку від держави. 

“Держава взяла на себе зобов’язання щоб доплатити кошти за програмами підтримки, на які у 2019 році не вистачило коштів. Це стало першим прецедентом за попередні роки, коли кошти отримують усі аграрії, які подали документи на отримання державної підтримки. Зокрема, вже сплачено кошти за попередній період за програмою «Часткова компенсація вітчизняної техніки та обладнання”, - сказав заступник міністра економіки, розвитку торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький. 

Об 11:30 стартувала конференція “Органік: знання, досвід, результат”, проведена за підтримки Федерації органічного руху України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

На офіційній частині заходу німецький аграрний аташе Франк Мюллер зауважив, що, незважаючи на пандемію коронавірусу, попит на органічну продукцію зріс, бо ця галузь стійка до кризи. Експорт української органічної аграрної продукції збільшився на 50 відсотків. 

Після виступу офіційних осіб учасники та гості виставки ознайомилися зі зразками органічної продукції на імпровізованому ярмарку. 

Цього ж дня учасники виставки зібралися на Всеукраїнський форум. Безпечність молока: національна політика та регіональні ініціативи. 

За 4 дні, протягом яких виставка жила насиченим життям,  729 учасників із 5 країн світу представили свої новітні досягнення у сільському господарстві. 

На “АГРО-2020 цьогоріч уперше презентували сталевий напівпричіп-зерновоз, сівалку точного висіву і зернозбиральний комбайн. 

12 серпня українські виробники потужно презентували на агровиставці свої новинки. Привезли понад 200 одиниць рухомої техніки. Більшість — трактори, комбайни, мотоблоки, екскаватори, причепи. Зокрема, представили відвідувачам  обприскувач на шасі із колесами наднизького тиску "Водолій". На стенді MultiCopter розставили декілька різних моделей квадрокоптерів для сільського господарства. А компанія Rosava показала учасникам та гостям виставки  лінійку шин AgroS для тракторів й іншої сільгосптехніки. Крім цього, презентували надпотужний трактор українського виробництва  Boris Bond BX 958. 

GreenPost продовжує слідкувати за актуальними подіями у світі сільського господарства й буде ознайомлювати з ними своїх читачів. Так, ми вже писали про те, що на території Печерського ландшафтного парку "Співоче поле" у Києві 19 червня 2020 року вперше після запровадження карантину відкрилася для відвідувачів нова виставка "Квіткове Сафарі".

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Кіровоградщині лісгосп має сплатити понад 200 тисяч
Фото ілюстративне
Суд повернув громаді Києва земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Київ-Ірпінь
1 хв на прочитання17 хвилин тому
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання7 годин тому
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитанняВчора
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитанняВчора
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитанняВчора
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитанняВчора
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost