Потяг до солодкого: п’ять простих способів, які допомагають впоратися з ним

1 хв на прочитання01 Жовтня 2021, 06:45

Недосипання, на думку деяких науковців, є однією з основних причин потягу до солодкого.

Видання Times Now Digital опублікувало декілька порад фахівців в області здорового харчування, які можуть допомогти краще впоратися з цією спокусою і контролювати кількість вжитих ласощів.

Не пропускайте прийоми їжі. Постійна ситість забезпечує профілактику хворобливого потягу до солодких продуктів. Експерти рекомендують включати до раціону продукти, багаті на клітковину та білок, щоб уникати нападів голоду, за яких різко загострюється бажання з'їсти щось солоденьке.

Обирайте натуральні, здорові підсолоджувачі. Щоб вгамувати потребу рецепторів у солодкому смаку, можна їсти фрукти, сухофрукти, горіхи, темний шоколад.

Висипайтеся. Недосипання, на думку деяких науковців, є однією з основних причин потягу до солодкого. В разі недосипання підвищується концентрація стресових гормонів, а солодке для організму часто відіграє роль заспокійливих «ліків» у разі стресу.

Слідкуйте за споживанням солі. Вживання занадто великої кількості солоної їжі теж може загострювати потяг до цукру. Експерти кажуть, що це може бути пов'язано з ефектом нейтралізації смаку.

Пийте воду. Дослідження показують, що у 62 % випадків люди неадекватно реагують на сигнали спраги та голоду — якщо їхній організм відчуває спрагу, вони можуть почати їсти. Така плутанина пояснюється еволюційними механізмами, що спонукають тіло запасатися калоріями про всяк випадок за найменших змін умов існування. Щоб запобігти цьому та приборкати потяг до їжі та цукру, фахівці рекомендують регулярно пити воду.

Також ми розповідали, що головний біль — це не лише неприємно, а й може свідчити про серйозну хворобу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: