Ольга Шевченко1 хв на прочитання22 Грудня 2023, 19:30
На Святвечір прийнято готувати 12 пісних страв. Окрасою вашого столу може стати цей короп по рецепту Клопотенка. Ніжна та смачна риба, просочена смаками спецій та цибулі у поєднанні з картоплею створюють ідеальний тандем.
Для створення смакоти знадобляться:
- 1 кг коропа
- 6 картоплин
- 2 цибулини
- 80–100 мл олії
- 1 лавровий лист
- 3 горошини духмяного перцю
- 50 г борошна
- Сіль та перець до смаку
Як готуємо:
- Помийте коропа, почистіть від луски та нутрощів. Зріжте плавники та голову. Очищену тушку наріжте порційними шматками приблизно однакової товщини.
- Посоліть до смаку з обох боків та обваляйте кожен шматочок у борошні (всього вам знадобиться приблизно 50 г). Розігрійте пательню із соняшниковою олією та обсмажте шматочки коропа з обох боків до золотавої скоринки.
- Почистіть 6 картоплин та наріжте кожну однаковими скибками товщиною приблизно 3–4 мм. Цибулю наріжте чверть кільцями.
- У казанок чи каструлю з товстим дном викладайте шарами трохи картоплі та кілька шматочків коропа, потім знову шар картоплі, цибулю, сіль, перець до смаку.
- Залийте водою, щоб вона покрила картоплю, додайте 3 горошини духмяного перцю і лавровий лист. Тушкуйте до готовності картоплі, це приблизно 40 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.