Догори
Дати відгук

Турецький огірок «допоміг» вчасно стартувати тепличному сезону українського овоча

Незважаючи на подорожчання енергоресурсів, тепличні комбінати України вийшли на ринок із новим оборотом огірка.

2 хв на прочитання10 Лютого 2022, 22:11
Огірки Огірки
Поділитись:

Ще на початку зими більшість представників тепличної галузі України не були впевнені у старті нового сезону через різке зростання вартості енергоносіїв, але на сьогоднішній день низка комбінатів із центральних, західних та північних областей вже вийшли на ринок з новим оборотом огірка. Перші партії тепличних огірків на українському ринку з'явилися фактично в ті ж самі терміни, що й рік тому. Про це повідомляє EastFruit.

Але все ж таки подорожчання енергоресурсів внесло свої корективи у вартість продукції нового врожаю. Так, перші партії гладеньких огірків надійшли на ринок по 80-82 грн за кг ($2,86-2,93 за кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж на перші партії цієї продукції минулого року. Більш різко зросла ціна на пухирчасті огірки, і при цьому зростання цін у даному сегменті продовжується. Так, станом на 9 лютого, тепличні комбінати готові відвантажувати огірок не дешевше за 90-95 грн за кг ($3,22-3,40 за кг), що в середньому на 17% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Зазначається, що розпочати сезон продажів тепличного огірка нового врожаю з таких високих цін українським тепличним комбінатам дозволило стрімке скорочення на ринку імпортної продукції, зокрема турецького огірка. Так, згідно з даними інтернет-порталу turkmenportal.com, з кінця січня Туреччину накрили дуже сильні снігопади, і на сьогоднішній день постачання плодоовочевої продукції з цієї країни ускладнене.

При цьому, більшість ключових гравців ринку сходяться на думці, що зі збільшенням вибірок огірка нового сезону в місцевих стаціонарних теплицях, ціни на цю продукцію все ж таки почнуть знижуватися.

Раніше ми писали, що Селекціонери створили огірки, які можна смажити

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.