Догори
Дати відгук

Ціни на нафту на світових ринках знову падають

Підтримку цінам останнім часом надавало пом'якшення карантину в європейських і азіатських країнах, а також скорочення видобутку після падіння попиту.

1 хв на прочитання06 Травня 2020, 11:19
pixabay pixabay
Поділитись:

Станом на ранок 6 травня, ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 0,68% до $30,76 за барель на WTI – на 1,1% до $ 24,29 за барель.

Як пише  mind, ціни на нафту відновили зниження в середу, оскільки дані зростання запасів у США, які перевищили попередні прогнози, змусили інвесторів знову зосередитися на ризик у надлишку пропозиції в умовах падіння попиту через пандемію.

Зазначається, що за даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США виросли на 8,4 млн барелів до 518,6 млн барелів за тиждень, що завершився 1 травня. Хоча за прогнозами   аналітиків  вони  мали вирости на 7,8 млн барелів.

"Підтримку цінам останнім часом надавало пом'якшення карантину в європейських і азіатських країнах, а також скорочення видобутку після падіння попиту. Але аналітики попередили, що відновлення рівноваги на ринку буде нестійким", - ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 1 травня набула чинності угода країн ОПЕК+ щодо зниження нафтовидобутку.  Країни альянсу, які сукупно контролюють близько 40% світового нафтового видобутку, скоротять його майже на десять мільйонів барелів на добу, щоб уникнути колапсу на ринку нафти.  

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.