Антипригарна сковорода – безцінна річ на кухні. Вона проста у використання, функціональна та довговічна завдяки здатності запобігати прилипанню їжі до поверхні. Але антипригарне покриття не таке універсальне, як може здатися на перший погляд — деякі продукти на ній не варто готувати.
Антипригарне покриття псує використання металевих або гострих інструментів. Також його не можна сильно нагрівати — перегрів антипригарної сковороди може призвести до руйнування покриття і виділенню токсичних випарів.
Пательні можуть зіпсувати деякі продукти. Антипригарне покриття не призначене для таких продуктів:
Антипригарне покриття дуже ніжне і пошкодити його досить просто, що може становити небезпеку для ваших близьких. Однак є зручний лайфхак, який дозволить очистити сковороду без пошкодження.
Візьміть 72-відсоткове господарське мило та натріть на великій тертці. Мильну стружку слід покласти на сковороду з антипригарним покриттям, додати 150 мл води і довести до кипіння.
Масу потрібно помішувати до тих пір, поки мило не розчиниться і маса загусне. Потім потрібно вимкнути вогонь і дати трохи охолонути.
Потім візьміть м'яку щітку і протріть сковороду піною з обох боків, а потім залиште на 15-20 хвилин. Після цього промийте посуд під проточною водою.