Догори
Дати відгук

Ці 6 продуктів викликають неконтрольований апетит і змушують набирати вагу

Вони не дають зупинитися і змушують набирати вагу.

3 хв на прочитання26 Листопада 2023, 06:45
6 продуктів які змушують набирати вагу 6 продуктів які змушують набирати вагу
Поділитись:

Світ наповнений снеками, що викликають звикання та підвищують вагу, викликаючи тільки ще більший голод. Ось підбірка таких продуктів-шкідників.

Картопля фрі та газовані напої

Це здається легким перекусом, що ні до чого не зобов’язує. Але насправді смажена у фритюрі солона картопля і газований солодкий напій — приклад надмірно переробленої їжі з «порожніми» калоріями. Це винятково потужний тригер переїдання. Навіть не починай – не зможеш зупинитися.

Цукерки-драже

У глазурі кольорових драже міститься інвертований кукурудзяний сироп – продукт, який давно настав час заборонити. Це найнеприємніша з усіх форм цукру – дуже дешева, дуже солодка, що викликає миттєве звикання за рахунок стимуляції сплесків інсуліну та провокації резистентності до греліну, гормону, що регулює почуття голоду та насичення. Маленькі цукерки вкрай підступні – виглядають невинно, але ніхто не їсть їх по парі штучок, тільки жменями.

Рафіновані вуглеводи

Свіжий білий хліб, спагетті, глазуровані пластівці… Такою їжею неможливо наїстися: вона викликає миттєвий викид у кров глюкози і таку ж швидку інсулінову відповідь. Зайві калорії також негайно перетворюються на небезпечний вісцеральний жир у середній частині тіла, що покриває внутрішні органи.

Сирні кукурудзяні палички

Незважаючи на їдку посипку, що бруднить одяг помаранчевими плямами, не так просто відмовитися від цієї закуски. Тут справа не тільки в магічному поєднанні солі, цукру та жиру, а ще й у хімічних підсилювачах смаку, які становлять основу смаку паличок — вони викликають ефект ейфорії та непереборне бажання з’їсти ще одну, а потім ще…

Морозиво

Найнебезпечніше морозиво — із солоною карамеллю чи морською сіллю. У дієтології є спеціальне поняття «точка блаженства» — це поєднання солодкого, солоного та жирного вершкового смаку, яке робить їжу воістину чарівною для смакових рецепторів та клітин мозку — і абсолютно вбивчою для тіла. «Точка блаженства» стимулює вивільнення нейрохімічного дофаміну, речовини наркотичної природи, що викликає неабияке звикання і знімає контроль над кількістю з’їденого. Бррр!

Пончики з начинкою

Пончики з глазур’ю зверху та кремом чи варенням усередині – справжній винахід диявола. Вибух смаку, ідеальна консистенція… Коли ми їмо пончики, нейрони у мозку максимально активізуються. А якщо ми при цьому знаходимося в стані стресу чи пригніченості, ласощі викликають справжній оргазм, дуже швидко забезпечуючи бідні клітини задоволенням на максималках. Здавалося б, що не так, адже допомагає! Але таке вбивчо потужне вивільнення гормонів завдає дуже небезпечного удару по системах організму. Система винагороди вимагає ще й ще, відмовляючись реагувати на інші радості.

Свіжі новини на GreenPost.ua

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.