Високий кров’яний тиск, або гіпертонія, є сходинкою до серйозних проблем зі здоров’ям, таких як серцеві напади та інсульти. На жаль, те, що ви вводите у своє тіло, може викликати цей мовчазний стан. У той час як м’ясо може бути частиною здорової дієти, певний тип м’яса, улюблений британцями, натомість може підвищити ваші показання гіпертонії.
Червоне м’ясо, від яловичини до свинини, багате на білок, вітаміни і мінерали, що дозволяє йому становити частину збалансованого раціону. У той час як ваш запас заліза та білка може радувати вас, коли ви їсте цей тип м’яса, спосіб його приготування має значення.
На жаль, сосиски, бекон і шинка може становити ризик для вашого високого кров’яного тиску. Ці три основні продукти харчування «особливо багаті сіллю», а це означає, що вам слід намагатися уникати їх вживання. Дослідження показало, що перероблене червоне м’ясо може збільшити кров’яний тиск на 17 відсотків.
У дослідженні взяли участь 44 616 здорових француженок, яким було запропоновано заповнити анкету харчування.
Результати показали, що у тих, хто їв п’ять або більше порцій переробленого червоного м’яса на тиждень, рівень гіпертонії був на 17% вищим. Одна порція була класифікована як 50 г.
Усього 50 грамів обробленого м’яса, що споживається щодня, може бути достатньо, щоб підвищити ризик.
Причина, через яку сосиски, шинка і бекон можуть збільшити ваше читання, полягає у вмісті в них солі. Вважається «найсерйознішою» причиною гіпертонії хитрість солі пов’язана із затримкою води.
Це змушує ваше тіло утримувати воду, яка додає до крові додаткову воду і чинить додатковий тиск на ваші артерії – ідеальний шторм для гіпертонії. Крім того, якщо ваш рівень артеріального тиску вже знаходиться в червоній зоні, сіль може погіршити цю проблему.